duminică, noiembrie 27, 2022
Acasă*Grupul LEGO dă startul festivităților din această vară dedicate celei de a...

Grupul LEGO dă startul festivităților din această vară dedicate celei de a 90-a aniversări cu LEGO® CON

Noi produse dezvăluite, sesiuni și activități magice și oaspeți de onoare care le-au oferit fanilor o incursiune în culisele LEGO

Grupul LEGO și-a uimit încă o dată fanii cu un spectacol de neuitat în cadrul LEGO® CON, evenimentul virtual, cu acces gratuit. Creat special pentru familiile care iubesc cărămizile LEGO, evenimentul de două ore, găzduit de Vick Hope, Joel McHale și Melvin Odoom a fost plin de divertisment, dezvăluind fanilor LEGO, în premieră, noutățile din portofoliu și conectându-i în același timp cu alți pasionați de LEGO din întreaga lume.

Sub umbrela specială a aniversării de 90 de ani, sesiunile din cadrul acestui eveniment i-au provocat pe fani să-și pună mintea la contribuție și au inclus atât elemente magice, cât și fantastice, sau din spectrul super-puterilor.

Sărbătorind 90 de ani de joacă

În cadrul sesiunii „90 de ani de joacă”, Grupul LEGO a deschis festivitățile estivale aniversare, prin lansarea a două seturi unice, heritage, în onoarea acestei ocazii, fiecare proiectate astfel încât să evoce nostalgie. În prim plan a fost LEGO® Lion Knights’ Castle, care include podul mobil și grilajul, ambele funcționale, pasaje ascunse, căi de evadare din temniță și mori de apă. Al doilea set lansat a fost LEGO® Galaxy Explorer, dezvăluit în cadrul unei reuniuni emoționante a familiilor LEGO.

Mai mult, pe lângă produsele aniversare, compania a dezvăluit și campania „Make the World a Playground” („Transformă lumea în locul tău de joacă”), dedicată aniversării de 90 de ani, prin care îi provoacă pe copii și pe fanii LEGO adulți (AFOLs) să dea frâu liber imaginației și să-și folosească creativitatea pentru a introduce și mai multă joacă în această lume. Fanii au văzut în premieră noile seturi care vor fi lansate în cursul verii.

„Scopul fantasticului LEGO CON este să aducem fanii laolaltă, în jurul pasiunii comune pentru cărămizile LEGO. Este modul în care deschidem porțile virtuale pentru a primi fani de toate vârstele și a le face cunoștință cu designerii noștri, cu produsele noastre incredibile și pentru a le oferi șansa să experimenteze ceea ce noi cunoaștem zi de zi în cadrul Grupului LEGO.”, declară Emma Perkins, Head of LEGO Agency EMEA. „Ediția din acest an a LEGO CON dă startul festivităților aniversare de 90 de ani și am vrut să ne asigurăm că îi sărbătorim pe fani cum se cuvine, de aceea am vrut să le oferim un eveniment mai mare, mai de succes, cu și mai multe cărămizi!”

 Noi produse minunate

 Pe lângă noile produse dezvăluite, fanii au avut oportunitatea să vadă, în exclusivitate, noua gamă LEGO® Avatar, dedicată francizei în anticiparea celui de al doilea film Avatar: The Way of Water, ce va avea premiera în decembrie anul acesta. Setul LEGO ® Avatar îl include pe Toruk Makto, dar și Copacul Sufletelor, oferindu-le fanilor ocazia să recreeze scena din primul film în care Jake, ca Toruk Makto, mobilizează Clanul Omatikaya pentru a apăra nu doar cel mai sacru loc de pe planetă, Copacul Sufletelor, ci întreaga Pandora.

De asemenea, compania a venit cu noutăți și pentru gamele deja cunoscute și iubite. O altă veste majoră a constat în dezvăluirea, în premieră către fani, a seturilor unice din gama preferată a multora dintre aceștia, LEGO Star Wars. Seturile LEGO® Star Wars™ The Justifier™ și LEGO® Star Wars™ AT-TE™ Walker le vor oferi fanilor șansa să recreeze poveștile epice din Star Wars: The Bad Batch, folosind modelul navei vânătorului de recompense Cad Bane, The Justifier, sau intrând în bătălie cu AT- TE™ împotriva Armatei Separatiste de roboți.

Fanii LEGO® Marvel™ s-au bucurat de o dezvăluire în premieră a noului set Doctor Strange, care include Sanctum Sanctorum, așa cum este prezentat și în filme, oferind fanilor ocazia să-și creeze propriile multiversuri. Iar constructorii LEGO Minecraft® au fost răsfățați cu două noi seturi de adăugat în colecție: LEGO Minecraft The Abandoned Village și LEGO Minecraft The Skeleton Dungeon.

Nici fanii LEGO® Super Mario™ nu au fost neglijați. Dimpotrivă, au asistat, în premieră la dezvăluirea noilor Pachete de Personaje care se vor alătura universului LEGO® Super Mario™, personaje distractive precum Nabbit, Purple Toad, Hammer Bro, Waddlewing, Toady, Baby Yoshi, Red Yoshi și Blue Shy Guy. De asemenea, fanii au aflat mai multe despre cum interacționează noile caractere, precum și cele existente, cu Seturile de Bază LEGO® Mario™, LEGO® Luigi™ și LEGO® Peach™.

De asemenea, a fost dezvăluit și un nou set LEGO® Brickheadz™ sportiv, cu ajutorul căruia fanii FC Barcelona se pot transforma în jucători ai clubului, însă în formă LEGO BrickHeadz. Spectatorii au asistat și la introducerea colecției LEGO de minifigurine care urmează să fie lansată în cursul acestui an.

Sesiuni epice de construit

Pe lângă suita de sesiuni și dezvăluiri de produs, evenimentul LEGO® CON a inclus și multe activități de construcție pentru fani, dar și conversații cu experți din întreaga lume.

Printre activități s-a numărat și un masterclass creativ oferit de Studiourile de Animație Pixar, a cărui gazdă a fost nimeni altul decât regizorul filmului Disney și Pixar, „Lightyear” – Angus MacLane. În același timp, fanii LEGO® Harry Potter™ au putut observa modul în care platourile de filmare sunt transformate în seturi LEGO, în cadrul unui tur magic de construire al Warner Bros. Studios London – The making of Harry Potter™, alături de Evanna Lynch, care a jucat în franciză, și designerul LEGO Marcos Bessa – oferind publicului sfaturi și trucuri pentru a-și construi propriile creații pe parcurs.

De asemenea, au existat și provocări epice, în care fanii au învățat metode inovatoare și diverse de a construi cu cărămizi LEGO, alături de mai mulți oaspeți speciali, precum Agnes Larsson din cadrul Mojang Studios. Printre provocări s-a numărat și LIVE LEGO Masters Build Challenge, găzduită de judecătorii LEGO Masters, Matthew Ashton și Jamie Berard, în cadrul căreia participanți din întreaga lume s-au întrecut pentru a construi cel mai amuzant tort.

Multe alte dintre temele apreciate au fost expuse în cadrul evenimentului, primind totodată actualizări. În timpul evenimentului au fost dezvăluite noile seturi LEGO Art Floral Art, LEGO DOTS Stitch-on & Adhesive Patches, iar din categoria Jocurilor, LEGO Brawls – care va fi lansat în curând pentru consolele preferate ale fanilor.

Mai mult, LEGO® MINDSTORMS® a dezvăluit Machine Learning: o nouă extensie a aplicației Robot Inventor, care folosește camera sau microfonul de pe telefonul mobil/tablet pentru a identifica diverse imagini sau sunete.

Nu în ultimul rând, fanii au văzut în premieră ultimul episod al serialului LEGO Friends 2022, și un teaser cu privire la ce urmează să se întâmple cu LEGO NINJAGO® anul acesta. Și LEGO CITY a avut activități cool, precum o cascadorie live. De asemenea, fanii au avu ocazia să descopere un set LEGO Technic™ set din interior.

Ați ratat evenimentul? Nicio problemă!

LEGO CON 2022 poate fi urmărit gratuit pe www.LEGO.com/LEGOCON sau pe canalul de YouTube LEGO http://youtube.com/LEGO.

 Mai multe noutăți despre produsele dezvăluite în cadrul LEGO CON 2022 veți găsi pe pagina LEGO.com

Lista produselor dezvăluite în cadrul LEGO® CON

LEGO® Marvel Sanctum Sanctorum (76218)

 • Vârstă: 18+; 2708 piese; Lansare August 1, 2022; 1,249.99 RON
 • Acest set de 2708 piese recreează Sanctum Sanctorum, resedința notorie a Doctorului Strange și incorporează scene clasice din seria Avengers a Marvel Studios: Infinity War și Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Etajul superior include muzeul colecțiilor mistice, secțiunea de mijloc conține biblioteca și la parter aspecte familiare, atât la interior cât și exterior.

LEGO® BrickHeadz™ FC Barcelona Go Brick Me (40542)

 • Vârstă: 10+; 530 piese; Lansare August 1, 2022; 99.99 RON
 • Copiii și fanii FC Barcelona vor fi încântați să construiască un model BrickHeadz™ al lor, jucând pentru unul dintre cele mai importante cluburi din lume. Aceștia pot alege dintre trei tonuri de piele, 4 culori diferite pentru păr dar și diferite coafuri (țepi, codițe, creastă sau tuns 0). Tricoul are emblema iconică a clubului pe partea din față, iar pe spate poate fi adăugat numărul preferat, folosind cele două foi de abțibilduri.

LEGO® Star Wars™ The Justifier™ (75323)

 • Vârstă: 9+; 1022 piese; Lansare August 1, 2022; 849,99 RON
 • Cad Bane, vânătorul de recompense îl ține prizonier pe Omega la bordul Justifier. Această navă incredibilă are un cockpit extrem de complex, arme cu arc și mod de zbor și aterizare. Fanii îl pot ajuta pe Omega să evadeze din închisoarea cu laser,  ajutat de droidul Todo 360, făcând echipă cu Hunter. Însă din cauza recompensei, Bane și Fenned Shand nu o vor lăsa să scape atât de ușor!

LEGO® Star Wars™ AT-TE™ Walker (75337)

 • Vârstă: 9+; 1082 piese; August 1, 2022; 749,99 RON
 • La luptă împotriva armatei separatiste de roboti, alături de curajosul AT-TE Walker! Împreună cu Comandantul Cody, fanii pot parcurge terenul stâncos și pot folosi tunul rotativ, pot lua arme și detonatoare termale din cabină și se pot folosi de Clone Troopers din plutonul 212 pentru a lupta împotriva Roboților. Cine va câștiga Bătălia de la Utapau?

LEGO® Lion Knights’ Castle (10305)

 • Vârstă: 18+; 4514 piese; Lansare August 3, 2022; 1,999,99 RON
 • Este setul pe care fanii LEGO adulți îl așteptau. Un clasic, reimaginat. Pentru a sărbători 90 de ani de istorie LEGO, setul the Lion Knights’ Castle este o nouă interpretare a temei emblematice LEGO Castle. Setul impresionant dispune de o suită de detalii iar cele 4.514 piese îl fac să devină un proiect incredibil. Așadar amintiți-vă de copilărie în timp ce descoperiți poveștile și surprizele acestui model.

LEGO® Galaxy Explorer (10497)

 • Vârstă: 18+; 1254 piese; August 1, 2022; 549,99 RON
 • Sărbătoriți 90 de ani de creații LEGO® cu acest set nostalgic pentru adulți. Ediția aniversară special a LEGO Galaxy Explorer Classic 497 include toate detaliile setului din 1979, însă la scară mai mare. Întoarceți-vă în timp și bucurați-vă de un proiect relaxant, punând toate detaliile cap la cap. Cu 4 figurine astronaut și accesorii, există multe lucruri de explorat cu acest omagiu adus setului clasic LEGO.

Au fost dezvăluite 3 din 12 minifigurine din Seria 23 de LEGO® Minifigures

 • Vârstă: 5+; September 1, 2022; 14,99 RON/ 19,99 RON
 • Copiii și fanii minifigurinelor se vor bucura cu această serie de Minifigurine 71034 LEGO®. Seria unică include personaje amuzante, colecționabile, ce pot fi expuse sau cu care cei mici se pot juca în nenumărate feluri.

LEGO® Avatar Toruk Makto & Tree of Souls (75574)

 • Vârstă: 12+; 1212 piese; October 1, 2022; 799,99 RON
 • Jake Sully, Neytiri, Mo’at și Tsu’Tey la Copacul Sufletelor! Acest set LEGO® Avatar reflect scenă în care Jake devine al 6-lea Toruk Makto. Alăturați-vă eforturilor de a apăra cel mai important obiectiv al poporului Na’vi, zburând pe Toruk sau călărind Direhorse.

LEGO® Minecraft® The Skeleton Dungeon (21190)

 • Vârstă: 8+; 422 piese; August 1, 2022; 269,99 RON
 • Folosiți târnăcopul pentru a explora stalagmitele și stalactitele peșterei. Aveți grijă – sunt două schelete în pivniță! Apăsați o stalagmită pentru a provoca prăbușirea pietrelor peste inamici. Apoi urcați în peșteră pentru a lupta cu scheletele. Dar fiți atenți – o rotire a spawner-ului va face să apară un nou schelet, cu armură fermecată!

LEGO® Minecraft® The Abandoned Village (21189)

 • Vârstă: 8+; 364 piese; August 1, 2022 launch; 159,99 RON
 • Luați-vă sabia, este timpul să recuceriți satul din mâinile zombie. Luptați-vă cu țăranul zombie la furnal, cuceriți ferma de zombie și casa abandonată. Acum puteți reconstrui satul în propriul stil! Curățați pânzele de păianjen, îmbinați diverse clădiri și adăugați mobilă și unelte pentru muncă. La final, faceți un foc de tabără și plănuiți următoarea aventură!

LEGO® Super Mario™ Character Pack Series 5 (71410)

 • Vârstă: 6+; 47 piese; August 1, 2022; 32,99 RON
 • Copiii pot duce aventurile LEGO® Super Mario™ la un nou nivel cu pachetele colecționabile de personaje din Seria 5 (71410). Fiecare pachet conține un personaj misterios construibil, cu Action Tag și o mică construcție ce poate fi folosită ca un stand de display. Există 8 personaje LEGO Super Mario de colectat: Nabbit, cu o Broască Mov, Hammer Bro, Waddlewing, Toady, Baby Yoshi, Red Yoshi și Blue Shy Guy. Fiecare a fost creat pentru a putea fi folosit cu un Set de Bază (71360, 71387 or 71403), necesar pentru jocul interactiv.

LEGO® Art Floral Art Set (31207)

 • Vârstă: 18+; 2,870 piese; August 1, 2022; 379,99 RON
 • Creativitate botanică alături de setul de perete LEGO® Art Floral Art (31207). Culori vii și noi posibilități de design. Puteți să creați propriile motive florale și să vă bucurați de un sentiment de zen, flori, pace și relaxare, în timp ce așezați fiecare piesă la locul ei.

ARTICOLE SIMILARE

Târgul Național de Știință CODE Kids 2022 este deschis pe 19 noiembrie tuturor bucureștenilor pasionați de știință și tehnologie

O nouă ediție a Târgului Național de Știință CODE Kids 2022 are loc sâmbătă, 19 noiembrie, începând cu ora 11.00, la NOD Makerspace (Splaiul...

Divizia online a MAMBricolaj, salt spectaculos în vânzări, față de anul 2021

MAMBricolaj, lanț românesc de magazine de materiale și accesorii pentru mobilă, listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), a încheiat primele...

Sumă forfetară pentru asigurarea transportului elevilor navetiști, aprobată prin ordonanță de urgență

Guvernul a adoptat, joi, Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, prin care se propune introducerea unei sume forfetare...

ING Bank și Fitbit lansează o campanie prin care încurajează românii să facă mai multă mișcare

ING Bank și Fitbit, parte din Google, încurajează românii să facă mai multă mișcare prin campania „Pași către un stil de viață mai activ”,...

Există viață și speranță și pentru copiii născuți prematur

Anual, în România, se nasc prematur în jur de 20.000 de copii, arată statisticile INS. E cazul a unu din zece nou-născuți. O naștere...

Cauza copiilor ucraineni, pe agenda Festivalului Brazilor de Craciun. Peste 760.000 euro, stransi anul trecut

Ajuns la cea de-a 22-a ediție,  Festivalul Brazilor de Crăciun va pleda pentru accesul la educație al copiilor vulnerabili, atât din cauze socio-economice, cât...

Specialiștii recomandă consumul a cel puțin 48 de grame de cereale integrale zilnic, cu toate acestea românii le consumă doar de 2 sau 3...

Se estimează că dietele sărace în cereale integrale sunt responsabile pentru trei milioane de decese în fiecare an. Cele mai multe dintre aceste decese...

Libris și Salvați Copiii duc cărțile mai aproape de 33.116 de elevi cu acces limitat la lectură

Peste 11.000 de volume vor fi donate în a patra ediție a proiectului CarteTeca celor 53 de biblioteci câștigătoare Libris donează pentru al patrulea an...

Corul Madrigal, în 19 și 20 decembrie „Pe drumul Crăciunului”, la București

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu va susține Spectacolul...

GHIZUNARIU, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Sala Noua Galerie

Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă aşteaptă miercuri, 23 noiembrie 2022, de la ora 19.00, la Sala Noua Galerie, la expoziţia Ghizunariu. Cobzarii din mediul...

50 din cele 350 apartamente ce vor fi construite de Atria Urban Resort în Faza III, precontractate în primele 24 de ore de la...

Atria Urban Resort, complex rezidențial dezvoltat în sectorul 1, în zona de nord-vest a Capitalei, de Cityring Development, în parteneriat cu EVERGENT Investments, companie...

Prima întâlnire de lucru în contextul derulării campaniei „Nu sunteți singuri. Împreună oprim violența din școli”

Ministerul Educației anunță că, luni, a avut loc la sediul instituției prima sesiune de lucru organizată în contextul campaniei „Nu sunteți singuri. Împreună oprim...

CJI și UNICEF invită toți profesorii și elevii să participe la cea mai mare lecție de educație media din România

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și UNICEF invită profesorii, învățătorii și elevii să participe la „Cea mai mare lecție din România: Cum deosebim faptele...

Nestlé România lansează Pădurea de Miere și plantează împreună cu Asociația Mai Mult Verde 20.000 de puieți de salcâm în județul Giurgiu

Nestlé România lansează Pădurea de Miere, reunind toate proiectele și programele de împădurire și biodiversitate din România, și plantează, în parteneriat cu Asociația Mai...

A început cea de-a III-a ediție a concursului pentru elevi Școala Banilor Bine-Crescuți, desfășurată pe platforma Școala de Bani

BCR a lansat cea de-a III-a ediție a concursului online Școala Banilor Bine-Crescuți. În cadrul competiției, elevi din toate școlile din țară își pot...

MTV anunță noi artiști care vor urca pe scena “MTV EMAs” 2022, dar și către cine va merge premiul “MTV EMA Generation Change”

MTV completează lista vedetelor care vor urca pe scena "MTV EMAs" 2022, cu nume noi precum Tate McRae și Armani White. Legendara trupă Gorillaz...

Rolul tehnologiei și al competențelor digitale în dezvoltarea copiilor

Pe ultimul loc în Europa la educație digitală, alături de Bulgaria. Conform unui studiu Eurostat din 2021, aici se clasează România în ceea ce...

De Black Friday, SAGA Festival pune în vânzare biletul de 1 milion de dolari

Cele mai mari reduceri din an sunt chiar după colț, iar SAGA vine cu surprize pentru fanii festivalului. Cel mai mic preț pentru biletele GA...

Start pentru cea mai mare licitație caritabilă din România

Startul celei de-a doua ediții a Licitației de Fapte Bune a fost dat, joi, în cadrul conferinței de presă organizată la Palatul Cesianu-Racoviță în...

Musicalul „Peter Pan”, doar în acest weekend la OCC

Musicalul „Peter Pan”, în regia Antoanetei Cojocaru, unul dintre cele mai iubite spectacole, se reîntoarce la Opera Comică pentru Copii! În perioada 11-13 noiembrie...

Măsuri importante pentru asigurarea tratamentului persoanelor cu tulburări din spectrul autist

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat miercuri, proiectul de Ordonanță de urgenţă pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în...

„Portret de familie”. Atelier interactiv pentru copii la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București îi invită pe cei mici la atelierul interactiv „Portret de familie” care se va desfășura în expoziția „Familia, Credința și Căminul...

39% dintre adulți nu știu cum să se deconecteze, conform studiului LEGO® Play Well

Grupul LEGO a publicat rezultatele studiului semestrial The LEGO® Play Well Study, cercetare de amploare care își propune să arate cât mai clar de...

Cea mai mare întrecere la fotbal pentru elevii din România este din nou gata să descopere campioni. ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior. Fluier...

La 1 octombrie s-a dat startul înscrierilor în cea mai importantă competiție de fotbal pentru elevii din România ONSȘ Fotbal - Cupa Tymbark Junior....

Școala Încrederii lansează campania de donații prin SMS pentru schimbarea modului în care se face educație în școlile de stat

Școala Încrederii, program care își propune să transforme modul în care se face educație în școlile și grădinițele de stat, prin crearea unui mediu...

MedLife continuă proiectul Caravana cu Sănătate și sprijină comunitățile vulnerabile din sudul țării

MedLife continuă proiectul Caravana cu Sănătate și sprijină comunitățile vulnerabile din sudul țării, oferind gratuit, servicii medicale prin intermediul Unității Mobile. În perioada 23 –...

Zece medalii, palmaresul elevilor români la prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori (OIASSJ 2022)

România a fost gazda primei ediții a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori (OIASSJ 2022), desfășurată la Câmpulung Moldovenesc (județul Suceava),...

Se lansează “Pe urmele abandonului”  – un podcast narativ

Muzeul Abandonului lansează o nouă ustensilă exploratorie a fenomenului abandonului în România, un podcast narativ și de investigație intitulat “Pe urmele abandonului”. Proiectul dorește...

Pentru a răspunde nevoilor consumatorilor români, Nestlé îmbunătățește portofoliul JOE prin adaptarea rețetelor și comunicarea responsabilă pe ambalaje

 Piața de napolitane este în continuă creștere atât în volum, cât și în valoare. Este o piață foarte dinamică, cu mulți jucători. Napolitanele cu...

Medicina Viitorului în România, la evenimentul #WelcomeLife

  Teste și tehnologii noi din domeniul reproducerii, în premieră în România Printre participanți: reprezentanți ai mediului academic și medicinei românești, ai autorităților publice,...

Ultimele stiri

Cele mai citite