miercuri, martie 22, 2023
Acasă*Grupul LEGO dă startul festivităților din această vară dedicate celei de a...

Grupul LEGO dă startul festivităților din această vară dedicate celei de a 90-a aniversări cu LEGO® CON

Noi produse dezvăluite, sesiuni și activități magice și oaspeți de onoare care le-au oferit fanilor o incursiune în culisele LEGO

Grupul LEGO și-a uimit încă o dată fanii cu un spectacol de neuitat în cadrul LEGO® CON, evenimentul virtual, cu acces gratuit. Creat special pentru familiile care iubesc cărămizile LEGO, evenimentul de două ore, găzduit de Vick Hope, Joel McHale și Melvin Odoom a fost plin de divertisment, dezvăluind fanilor LEGO, în premieră, noutățile din portofoliu și conectându-i în același timp cu alți pasionați de LEGO din întreaga lume.

Sub umbrela specială a aniversării de 90 de ani, sesiunile din cadrul acestui eveniment i-au provocat pe fani să-și pună mintea la contribuție și au inclus atât elemente magice, cât și fantastice, sau din spectrul super-puterilor.

Sărbătorind 90 de ani de joacă

În cadrul sesiunii „90 de ani de joacă”, Grupul LEGO a deschis festivitățile estivale aniversare, prin lansarea a două seturi unice, heritage, în onoarea acestei ocazii, fiecare proiectate astfel încât să evoce nostalgie. În prim plan a fost LEGO® Lion Knights’ Castle, care include podul mobil și grilajul, ambele funcționale, pasaje ascunse, căi de evadare din temniță și mori de apă. Al doilea set lansat a fost LEGO® Galaxy Explorer, dezvăluit în cadrul unei reuniuni emoționante a familiilor LEGO.

Mai mult, pe lângă produsele aniversare, compania a dezvăluit și campania „Make the World a Playground” („Transformă lumea în locul tău de joacă”), dedicată aniversării de 90 de ani, prin care îi provoacă pe copii și pe fanii LEGO adulți (AFOLs) să dea frâu liber imaginației și să-și folosească creativitatea pentru a introduce și mai multă joacă în această lume. Fanii au văzut în premieră noile seturi care vor fi lansate în cursul verii.

„Scopul fantasticului LEGO CON este să aducem fanii laolaltă, în jurul pasiunii comune pentru cărămizile LEGO. Este modul în care deschidem porțile virtuale pentru a primi fani de toate vârstele și a le face cunoștință cu designerii noștri, cu produsele noastre incredibile și pentru a le oferi șansa să experimenteze ceea ce noi cunoaștem zi de zi în cadrul Grupului LEGO.”, declară Emma Perkins, Head of LEGO Agency EMEA. „Ediția din acest an a LEGO CON dă startul festivităților aniversare de 90 de ani și am vrut să ne asigurăm că îi sărbătorim pe fani cum se cuvine, de aceea am vrut să le oferim un eveniment mai mare, mai de succes, cu și mai multe cărămizi!”

 Noi produse minunate

 Pe lângă noile produse dezvăluite, fanii au avut oportunitatea să vadă, în exclusivitate, noua gamă LEGO® Avatar, dedicată francizei în anticiparea celui de al doilea film Avatar: The Way of Water, ce va avea premiera în decembrie anul acesta. Setul LEGO ® Avatar îl include pe Toruk Makto, dar și Copacul Sufletelor, oferindu-le fanilor ocazia să recreeze scena din primul film în care Jake, ca Toruk Makto, mobilizează Clanul Omatikaya pentru a apăra nu doar cel mai sacru loc de pe planetă, Copacul Sufletelor, ci întreaga Pandora.

De asemenea, compania a venit cu noutăți și pentru gamele deja cunoscute și iubite. O altă veste majoră a constat în dezvăluirea, în premieră către fani, a seturilor unice din gama preferată a multora dintre aceștia, LEGO Star Wars. Seturile LEGO® Star Wars™ The Justifier™ și LEGO® Star Wars™ AT-TE™ Walker le vor oferi fanilor șansa să recreeze poveștile epice din Star Wars: The Bad Batch, folosind modelul navei vânătorului de recompense Cad Bane, The Justifier, sau intrând în bătălie cu AT- TE™ împotriva Armatei Separatiste de roboți.

Fanii LEGO® Marvel™ s-au bucurat de o dezvăluire în premieră a noului set Doctor Strange, care include Sanctum Sanctorum, așa cum este prezentat și în filme, oferind fanilor ocazia să-și creeze propriile multiversuri. Iar constructorii LEGO Minecraft® au fost răsfățați cu două noi seturi de adăugat în colecție: LEGO Minecraft The Abandoned Village și LEGO Minecraft The Skeleton Dungeon.

Nici fanii LEGO® Super Mario™ nu au fost neglijați. Dimpotrivă, au asistat, în premieră la dezvăluirea noilor Pachete de Personaje care se vor alătura universului LEGO® Super Mario™, personaje distractive precum Nabbit, Purple Toad, Hammer Bro, Waddlewing, Toady, Baby Yoshi, Red Yoshi și Blue Shy Guy. De asemenea, fanii au aflat mai multe despre cum interacționează noile caractere, precum și cele existente, cu Seturile de Bază LEGO® Mario™, LEGO® Luigi™ și LEGO® Peach™.

De asemenea, a fost dezvăluit și un nou set LEGO® Brickheadz™ sportiv, cu ajutorul căruia fanii FC Barcelona se pot transforma în jucători ai clubului, însă în formă LEGO BrickHeadz. Spectatorii au asistat și la introducerea colecției LEGO de minifigurine care urmează să fie lansată în cursul acestui an.

Sesiuni epice de construit

Pe lângă suita de sesiuni și dezvăluiri de produs, evenimentul LEGO® CON a inclus și multe activități de construcție pentru fani, dar și conversații cu experți din întreaga lume.

Printre activități s-a numărat și un masterclass creativ oferit de Studiourile de Animație Pixar, a cărui gazdă a fost nimeni altul decât regizorul filmului Disney și Pixar, „Lightyear” – Angus MacLane. În același timp, fanii LEGO® Harry Potter™ au putut observa modul în care platourile de filmare sunt transformate în seturi LEGO, în cadrul unui tur magic de construire al Warner Bros. Studios London – The making of Harry Potter™, alături de Evanna Lynch, care a jucat în franciză, și designerul LEGO Marcos Bessa – oferind publicului sfaturi și trucuri pentru a-și construi propriile creații pe parcurs.

De asemenea, au existat și provocări epice, în care fanii au învățat metode inovatoare și diverse de a construi cu cărămizi LEGO, alături de mai mulți oaspeți speciali, precum Agnes Larsson din cadrul Mojang Studios. Printre provocări s-a numărat și LIVE LEGO Masters Build Challenge, găzduită de judecătorii LEGO Masters, Matthew Ashton și Jamie Berard, în cadrul căreia participanți din întreaga lume s-au întrecut pentru a construi cel mai amuzant tort.

Multe alte dintre temele apreciate au fost expuse în cadrul evenimentului, primind totodată actualizări. În timpul evenimentului au fost dezvăluite noile seturi LEGO Art Floral Art, LEGO DOTS Stitch-on & Adhesive Patches, iar din categoria Jocurilor, LEGO Brawls – care va fi lansat în curând pentru consolele preferate ale fanilor.

Mai mult, LEGO® MINDSTORMS® a dezvăluit Machine Learning: o nouă extensie a aplicației Robot Inventor, care folosește camera sau microfonul de pe telefonul mobil/tablet pentru a identifica diverse imagini sau sunete.

Nu în ultimul rând, fanii au văzut în premieră ultimul episod al serialului LEGO Friends 2022, și un teaser cu privire la ce urmează să se întâmple cu LEGO NINJAGO® anul acesta. Și LEGO CITY a avut activități cool, precum o cascadorie live. De asemenea, fanii au avu ocazia să descopere un set LEGO Technic™ set din interior.

Ați ratat evenimentul? Nicio problemă!

LEGO CON 2022 poate fi urmărit gratuit pe www.LEGO.com/LEGOCON sau pe canalul de YouTube LEGO http://youtube.com/LEGO.

 Mai multe noutăți despre produsele dezvăluite în cadrul LEGO CON 2022 veți găsi pe pagina LEGO.com

Lista produselor dezvăluite în cadrul LEGO® CON

LEGO® Marvel Sanctum Sanctorum (76218)

 • Vârstă: 18+; 2708 piese; Lansare August 1, 2022; 1,249.99 RON
 • Acest set de 2708 piese recreează Sanctum Sanctorum, resedința notorie a Doctorului Strange și incorporează scene clasice din seria Avengers a Marvel Studios: Infinity War și Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Etajul superior include muzeul colecțiilor mistice, secțiunea de mijloc conține biblioteca și la parter aspecte familiare, atât la interior cât și exterior.

LEGO® BrickHeadz™ FC Barcelona Go Brick Me (40542)

 • Vârstă: 10+; 530 piese; Lansare August 1, 2022; 99.99 RON
 • Copiii și fanii FC Barcelona vor fi încântați să construiască un model BrickHeadz™ al lor, jucând pentru unul dintre cele mai importante cluburi din lume. Aceștia pot alege dintre trei tonuri de piele, 4 culori diferite pentru păr dar și diferite coafuri (țepi, codițe, creastă sau tuns 0). Tricoul are emblema iconică a clubului pe partea din față, iar pe spate poate fi adăugat numărul preferat, folosind cele două foi de abțibilduri.

LEGO® Star Wars™ The Justifier™ (75323)

 • Vârstă: 9+; 1022 piese; Lansare August 1, 2022; 849,99 RON
 • Cad Bane, vânătorul de recompense îl ține prizonier pe Omega la bordul Justifier. Această navă incredibilă are un cockpit extrem de complex, arme cu arc și mod de zbor și aterizare. Fanii îl pot ajuta pe Omega să evadeze din închisoarea cu laser,  ajutat de droidul Todo 360, făcând echipă cu Hunter. Însă din cauza recompensei, Bane și Fenned Shand nu o vor lăsa să scape atât de ușor!

LEGO® Star Wars™ AT-TE™ Walker (75337)

 • Vârstă: 9+; 1082 piese; August 1, 2022; 749,99 RON
 • La luptă împotriva armatei separatiste de roboti, alături de curajosul AT-TE Walker! Împreună cu Comandantul Cody, fanii pot parcurge terenul stâncos și pot folosi tunul rotativ, pot lua arme și detonatoare termale din cabină și se pot folosi de Clone Troopers din plutonul 212 pentru a lupta împotriva Roboților. Cine va câștiga Bătălia de la Utapau?

LEGO® Lion Knights’ Castle (10305)

 • Vârstă: 18+; 4514 piese; Lansare August 3, 2022; 1,999,99 RON
 • Este setul pe care fanii LEGO adulți îl așteptau. Un clasic, reimaginat. Pentru a sărbători 90 de ani de istorie LEGO, setul the Lion Knights’ Castle este o nouă interpretare a temei emblematice LEGO Castle. Setul impresionant dispune de o suită de detalii iar cele 4.514 piese îl fac să devină un proiect incredibil. Așadar amintiți-vă de copilărie în timp ce descoperiți poveștile și surprizele acestui model.

LEGO® Galaxy Explorer (10497)

 • Vârstă: 18+; 1254 piese; August 1, 2022; 549,99 RON
 • Sărbătoriți 90 de ani de creații LEGO® cu acest set nostalgic pentru adulți. Ediția aniversară special a LEGO Galaxy Explorer Classic 497 include toate detaliile setului din 1979, însă la scară mai mare. Întoarceți-vă în timp și bucurați-vă de un proiect relaxant, punând toate detaliile cap la cap. Cu 4 figurine astronaut și accesorii, există multe lucruri de explorat cu acest omagiu adus setului clasic LEGO.

Au fost dezvăluite 3 din 12 minifigurine din Seria 23 de LEGO® Minifigures

 • Vârstă: 5+; September 1, 2022; 14,99 RON/ 19,99 RON
 • Copiii și fanii minifigurinelor se vor bucura cu această serie de Minifigurine 71034 LEGO®. Seria unică include personaje amuzante, colecționabile, ce pot fi expuse sau cu care cei mici se pot juca în nenumărate feluri.

LEGO® Avatar Toruk Makto & Tree of Souls (75574)

 • Vârstă: 12+; 1212 piese; October 1, 2022; 799,99 RON
 • Jake Sully, Neytiri, Mo’at și Tsu’Tey la Copacul Sufletelor! Acest set LEGO® Avatar reflect scenă în care Jake devine al 6-lea Toruk Makto. Alăturați-vă eforturilor de a apăra cel mai important obiectiv al poporului Na’vi, zburând pe Toruk sau călărind Direhorse.

LEGO® Minecraft® The Skeleton Dungeon (21190)

 • Vârstă: 8+; 422 piese; August 1, 2022; 269,99 RON
 • Folosiți târnăcopul pentru a explora stalagmitele și stalactitele peșterei. Aveți grijă – sunt două schelete în pivniță! Apăsați o stalagmită pentru a provoca prăbușirea pietrelor peste inamici. Apoi urcați în peșteră pentru a lupta cu scheletele. Dar fiți atenți – o rotire a spawner-ului va face să apară un nou schelet, cu armură fermecată!

LEGO® Minecraft® The Abandoned Village (21189)

 • Vârstă: 8+; 364 piese; August 1, 2022 launch; 159,99 RON
 • Luați-vă sabia, este timpul să recuceriți satul din mâinile zombie. Luptați-vă cu țăranul zombie la furnal, cuceriți ferma de zombie și casa abandonată. Acum puteți reconstrui satul în propriul stil! Curățați pânzele de păianjen, îmbinați diverse clădiri și adăugați mobilă și unelte pentru muncă. La final, faceți un foc de tabără și plănuiți următoarea aventură!

LEGO® Super Mario™ Character Pack Series 5 (71410)

 • Vârstă: 6+; 47 piese; August 1, 2022; 32,99 RON
 • Copiii pot duce aventurile LEGO® Super Mario™ la un nou nivel cu pachetele colecționabile de personaje din Seria 5 (71410). Fiecare pachet conține un personaj misterios construibil, cu Action Tag și o mică construcție ce poate fi folosită ca un stand de display. Există 8 personaje LEGO Super Mario de colectat: Nabbit, cu o Broască Mov, Hammer Bro, Waddlewing, Toady, Baby Yoshi, Red Yoshi și Blue Shy Guy. Fiecare a fost creat pentru a putea fi folosit cu un Set de Bază (71360, 71387 or 71403), necesar pentru jocul interactiv.

LEGO® Art Floral Art Set (31207)

 • Vârstă: 18+; 2,870 piese; August 1, 2022; 379,99 RON
 • Creativitate botanică alături de setul de perete LEGO® Art Floral Art (31207). Culori vii și noi posibilități de design. Puteți să creați propriile motive florale și să vă bucurați de un sentiment de zen, flori, pace și relaxare, în timp ce așezați fiecare piesă la locul ei.

ARTICOLE SIMILARE

8 Martie la Muzeul Antipa

Cu ocazia zilei de 8 Martie, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” oferă tuturor doamnelor și domnișoarelor intrarea gratuită pentru expoziția permanentă! Vă invităm...

Numărul bibliotecilor școlare a scăzut cu 500, în ultimii doi ani. Accesul la bibliotecă, încă inegal

În ultimii doi ani, numărul bibliotecilor școlare a scăzut constant, de la 6.545 în 2019, la 6.050 în 2022, în vreme ce numărul copiilor...

Irina Rimes devine ambasador AVON și prezintă Hydramatic, primul ruj mat din lume cu nucleu hidratant

AVON  anunță, în premieră, parteneriatul cu Irina Rimes, una dintre cele mai populare artiste din România. Irina s-a remarcat pe piața din România odată...

Cadourile românești generează, în acest an, vânzări duble pentru Art&Craft, față de 2022

Art&Craft Design, companie lider de piață pe segmentul de cadouri și suveniruri românești, estimează o dublare a volumului comenzilor pentru mărțișoare și cadouri simbolice...

Târgul de Turism al României de la ROMEXPO, primul pas cu super reduceri spre experiențe de neuitat în destinații de vis

Târgul de Turism al României de la ROMEXPO este în plină desfășurare la ROMEXPO și își așteaptă vizitatorii cu oferte dintre cele mai variate...

S-a lansat platforma de resurse educaţionale pentru „Săptămâna Verde”

Elevii și cadrele didactice au acum la dispoziție o platformă de resurse educaționale, Saptamanaverde.edu.ro, lansată, vineri, de Ministerul Educației și Ministerul Apelor și Pădurilor,...

Programul pentru şcoli al României pentru perioada 2023-2029 a fost pus în dezbatere publică

Ajutorul financiar din partea Uniunii Europene pentru distribuirea fructelor, legumelor şi laptelui în şcoli, în perioada 1 august 2023 - 31 iulie 2029, se...

Știai că îți poți dărui cadoul de 1 și 8 Martie pentru o cauză socială pe Galantom.ro?

Platforma de fundraising Galantom.ro lansează campania de Mărțișor, prin care doamnelor și domnișoarelor își pot dărui cadourile de 1 Martie sau 8 Martie către...

La fiecare două minute, o femeie moare din cauza sarcinii sau a nașterii, potrivit agențiilor ONU

La fiecare două minute, o femeie moare în timpul sarcinii sau al nașterii, potrivit ultimelor estimări prezentate astăzi într-un raport de către agențiile ONU. Raportul...

Calendarul înscrierii în învăţământul primar 2023-2024 a fost trimis la Monitorul Oficial

Ordinul ministrului Educaţiei privind aprobarea calendarului înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2023-2024 a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial, anunță Ministerul...

Târg de Mărțișor Învie Tradiția 27 februarie – 1 martie

În perioada 27 februarie - 1 martie 2023, Învie Tradiția va organiza, ca în fiecare an, un târg de mărțișor, cu sute de modele...

Luna iubirii, sărbătorită cu premieră la OCC

Pentru a facilita accesul cât mai multor spectatori la cea mai recentă producție a Operei Comice pentru Copii, conducerea instituției a decis prelungirea ofertei...

Ministerul Educației prezintă lista celor 39 de clădiri cu destinația de învățământ care au risc seismic

Ministerul Educației a anunțat că în urma reactualizării datelor din Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), de către conducerile unităților de învățământ,...

ANCHETĂ: Patru din cinci sesizări având ca obiect infracțiuni împotriva libertății și integrității sexuale comise asupra minorilor s-au soluționat cu clasarea faptelor sau cu...

Patru din cinci sesizări având ca obiect infracțiuni împotriva libertății și integrității sexuale comise asupra minorilor s-au soluționat cu clasarea faptelor sau cu renunțarea...

Putem crește o nouă generație de fete în tech? „Începând cu 7-10 ani fetele își pot pierde interesul în științele exacte, dar motivele nu...

11 februarie a marcat ziua femeilor și fetelor în știință, o zi care a apărut pentru a încuraja meritele și participarea în știință și...

Studiu DENT ESTET privind sănătatea dentară la copii: „Aproape jumătate dintre părinți își duc copilul la dentist pentru o igienizare mai rar de o...

Datele unui studiu realizat de DENT ESTET în colaborare cu Reveal Marketing Research cu privire la comportamentele românilor legate de sănătatea dentară a copiilor...

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă în perioada 25 februarie – 1 martie 2023 la TÂRGUL MĂRȚIȘORULUI

Șnur alb și roșu de mătase, lânică și bumbac, hârtie de ziar, semințe, fetru, ceramică, podoabe, lut, rotițe de ceas, metal, taste de computer,...

„moving [m]others”, un spectacol despre EMOŢIA MATERNITĂŢII pe 1 şi 8 martie la ARCUB

Pe 1 şi 8 martie 2023, de la ora 18.30, ARCUB prezintă la Sala Mare instalaţia performativă despre maternitate „moving others”, organizat de Centrul...

Atelier creativ pentru copii de Mărțișor: „Mărțișug cu meșteșug”, la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București vă invită miercuri, 1 martie 2023, ora 15.30, la atelierul pentru copii „Mărțișug cu meșteșug". Întâlnirea va avea loc la Palatul...

De Ziua internațională a copilului bolnav de cancer, MedLife lansează primul program gratuit de testare genetică pentru copiii recent diagnosticați cu cancer, în vederea...

În România, aproximativ 400 de copii și adolescenți sunt diagnosticați anual cu o formă de cancer, cele mai frecvente fiind leucemiile, urmate de limfoame,...

„SHAME – European Stories”, expoziția care oferă o voce victimelor abuzului trăit în copilărie

Expoziția de fotografie „SHAME - European Stories” a fost inaugurată pe 15 februarie în stația de metrou Piața Unirii 1 din București. Organizată de...

Structura anului școlar 2023-2024, avizată în cadrul Comisiei de Dialog Social

Proiectul de Ordin al ministrului Educației privind structura anului școlar 2023-2024, în forma pusă în consultare publică, a fost avizat marți în cadrul...

15 februarie: Ziua Națională a Lecturii. Ministrul Educației îndeamnă cadrele didactice să organizeze activități de promovare a lecturii

Cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii, ministrul Educației, Ligia Deca, invită cadrele didactice să organizeze activități de promovare a lecturii în școlile în care își desfășoară activitatea. „Pentru...

MAMBricolaj lansează, în premieră, programul „Rabla” pentru produse de bricolaj și accesorii de mobilier uzate

MAMBricolaj, lanț românesc de magazine de materiale și accesorii pentru mobilă, listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), lansează, în 20...

Școala de duminică, o nouă sesiune de cursuri, la UNATC

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale" București începe o nouă sesiune de cursuri deschise publicului larg. Indiferent de vârstă sau pregătire, programul UNATC...

Ministerul Educației anunță repartizarea celor 1.200 de posturi de consilieri școlari

Ministerul Educației anunță repartizarea la nivel național a celor 1.200 de noi posturi de consilieri școlari aprobate în decembrie 2022. Ordinul prin care au...

Începe Carnavalul la Opera Comică pentru Copii

În acest weekend are loc evenimentul „Noaptea Carnavalului”, în exclusivitate la Opera Comică pentru Copii. Personajele din spectacolele OCC, cu măști și costume impresionante,...

Compartiment pentru copiii cu autism, la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași

La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sfânta Maria" Iaşi va fi înfiinţat un compartiment adresat copiilor cu patologie din spectrul autist, a anunțat...

Ce vor elevii de la universitatea ideală? Mai multă tehnologie și o programă adaptată la nevoile și realitățile din prezent: liceeni și-au spus dorințele...

Mai multă tehnologie pentru a facilita învățarea, o programă adaptată la nevoile și pasiunile elevilor, teme practice, încurajarea dezvoltării personale și abordarea unor probleme...

MAMBricolaj invită pasionații de bricolaj și DIY la ”Școala de Mobilă”

MAMBricolaj, lanț românesc de magazine de materiale și accesorii pentru mobilă, listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), lansează din 26...

Ultimele stiri

Cele mai citite