marți, iulie 5, 2022
banner babyboom
Acasă*Grupul LEGO dă startul festivităților din această vară dedicate celei de a...

Grupul LEGO dă startul festivităților din această vară dedicate celei de a 90-a aniversări cu LEGO® CON

Noi produse dezvăluite, sesiuni și activități magice și oaspeți de onoare care le-au oferit fanilor o incursiune în culisele LEGO

Grupul LEGO și-a uimit încă o dată fanii cu un spectacol de neuitat în cadrul LEGO® CON, evenimentul virtual, cu acces gratuit. Creat special pentru familiile care iubesc cărămizile LEGO, evenimentul de două ore, găzduit de Vick Hope, Joel McHale și Melvin Odoom a fost plin de divertisment, dezvăluind fanilor LEGO, în premieră, noutățile din portofoliu și conectându-i în același timp cu alți pasionați de LEGO din întreaga lume.

Sub umbrela specială a aniversării de 90 de ani, sesiunile din cadrul acestui eveniment i-au provocat pe fani să-și pună mintea la contribuție și au inclus atât elemente magice, cât și fantastice, sau din spectrul super-puterilor.

Sărbătorind 90 de ani de joacă

În cadrul sesiunii „90 de ani de joacă”, Grupul LEGO a deschis festivitățile estivale aniversare, prin lansarea a două seturi unice, heritage, în onoarea acestei ocazii, fiecare proiectate astfel încât să evoce nostalgie. În prim plan a fost LEGO® Lion Knights’ Castle, care include podul mobil și grilajul, ambele funcționale, pasaje ascunse, căi de evadare din temniță și mori de apă. Al doilea set lansat a fost LEGO® Galaxy Explorer, dezvăluit în cadrul unei reuniuni emoționante a familiilor LEGO.

Mai mult, pe lângă produsele aniversare, compania a dezvăluit și campania „Make the World a Playground” („Transformă lumea în locul tău de joacă”), dedicată aniversării de 90 de ani, prin care îi provoacă pe copii și pe fanii LEGO adulți (AFOLs) să dea frâu liber imaginației și să-și folosească creativitatea pentru a introduce și mai multă joacă în această lume. Fanii au văzut în premieră noile seturi care vor fi lansate în cursul verii.

„Scopul fantasticului LEGO CON este să aducem fanii laolaltă, în jurul pasiunii comune pentru cărămizile LEGO. Este modul în care deschidem porțile virtuale pentru a primi fani de toate vârstele și a le face cunoștință cu designerii noștri, cu produsele noastre incredibile și pentru a le oferi șansa să experimenteze ceea ce noi cunoaștem zi de zi în cadrul Grupului LEGO.”, declară Emma Perkins, Head of LEGO Agency EMEA. „Ediția din acest an a LEGO CON dă startul festivităților aniversare de 90 de ani și am vrut să ne asigurăm că îi sărbătorim pe fani cum se cuvine, de aceea am vrut să le oferim un eveniment mai mare, mai de succes, cu și mai multe cărămizi!”

 Noi produse minunate

 Pe lângă noile produse dezvăluite, fanii au avut oportunitatea să vadă, în exclusivitate, noua gamă LEGO® Avatar, dedicată francizei în anticiparea celui de al doilea film Avatar: The Way of Water, ce va avea premiera în decembrie anul acesta. Setul LEGO ® Avatar îl include pe Toruk Makto, dar și Copacul Sufletelor, oferindu-le fanilor ocazia să recreeze scena din primul film în care Jake, ca Toruk Makto, mobilizează Clanul Omatikaya pentru a apăra nu doar cel mai sacru loc de pe planetă, Copacul Sufletelor, ci întreaga Pandora.

De asemenea, compania a venit cu noutăți și pentru gamele deja cunoscute și iubite. O altă veste majoră a constat în dezvăluirea, în premieră către fani, a seturilor unice din gama preferată a multora dintre aceștia, LEGO Star Wars. Seturile LEGO® Star Wars™ The Justifier™ și LEGO® Star Wars™ AT-TE™ Walker le vor oferi fanilor șansa să recreeze poveștile epice din Star Wars: The Bad Batch, folosind modelul navei vânătorului de recompense Cad Bane, The Justifier, sau intrând în bătălie cu AT- TE™ împotriva Armatei Separatiste de roboți.

Fanii LEGO® Marvel™ s-au bucurat de o dezvăluire în premieră a noului set Doctor Strange, care include Sanctum Sanctorum, așa cum este prezentat și în filme, oferind fanilor ocazia să-și creeze propriile multiversuri. Iar constructorii LEGO Minecraft® au fost răsfățați cu două noi seturi de adăugat în colecție: LEGO Minecraft The Abandoned Village și LEGO Minecraft The Skeleton Dungeon.

Nici fanii LEGO® Super Mario™ nu au fost neglijați. Dimpotrivă, au asistat, în premieră la dezvăluirea noilor Pachete de Personaje care se vor alătura universului LEGO® Super Mario™, personaje distractive precum Nabbit, Purple Toad, Hammer Bro, Waddlewing, Toady, Baby Yoshi, Red Yoshi și Blue Shy Guy. De asemenea, fanii au aflat mai multe despre cum interacționează noile caractere, precum și cele existente, cu Seturile de Bază LEGO® Mario™, LEGO® Luigi™ și LEGO® Peach™.

De asemenea, a fost dezvăluit și un nou set LEGO® Brickheadz™ sportiv, cu ajutorul căruia fanii FC Barcelona se pot transforma în jucători ai clubului, însă în formă LEGO BrickHeadz. Spectatorii au asistat și la introducerea colecției LEGO de minifigurine care urmează să fie lansată în cursul acestui an.

Sesiuni epice de construit

Pe lângă suita de sesiuni și dezvăluiri de produs, evenimentul LEGO® CON a inclus și multe activități de construcție pentru fani, dar și conversații cu experți din întreaga lume.

Printre activități s-a numărat și un masterclass creativ oferit de Studiourile de Animație Pixar, a cărui gazdă a fost nimeni altul decât regizorul filmului Disney și Pixar, „Lightyear” – Angus MacLane. În același timp, fanii LEGO® Harry Potter™ au putut observa modul în care platourile de filmare sunt transformate în seturi LEGO, în cadrul unui tur magic de construire al Warner Bros. Studios London – The making of Harry Potter™, alături de Evanna Lynch, care a jucat în franciză, și designerul LEGO Marcos Bessa – oferind publicului sfaturi și trucuri pentru a-și construi propriile creații pe parcurs.

De asemenea, au existat și provocări epice, în care fanii au învățat metode inovatoare și diverse de a construi cu cărămizi LEGO, alături de mai mulți oaspeți speciali, precum Agnes Larsson din cadrul Mojang Studios. Printre provocări s-a numărat și LIVE LEGO Masters Build Challenge, găzduită de judecătorii LEGO Masters, Matthew Ashton și Jamie Berard, în cadrul căreia participanți din întreaga lume s-au întrecut pentru a construi cel mai amuzant tort.

Multe alte dintre temele apreciate au fost expuse în cadrul evenimentului, primind totodată actualizări. În timpul evenimentului au fost dezvăluite noile seturi LEGO Art Floral Art, LEGO DOTS Stitch-on & Adhesive Patches, iar din categoria Jocurilor, LEGO Brawls – care va fi lansat în curând pentru consolele preferate ale fanilor.

Mai mult, LEGO® MINDSTORMS® a dezvăluit Machine Learning: o nouă extensie a aplicației Robot Inventor, care folosește camera sau microfonul de pe telefonul mobil/tablet pentru a identifica diverse imagini sau sunete.

Nu în ultimul rând, fanii au văzut în premieră ultimul episod al serialului LEGO Friends 2022, și un teaser cu privire la ce urmează să se întâmple cu LEGO NINJAGO® anul acesta. Și LEGO CITY a avut activități cool, precum o cascadorie live. De asemenea, fanii au avu ocazia să descopere un set LEGO Technic™ set din interior.

Ați ratat evenimentul? Nicio problemă!

LEGO CON 2022 poate fi urmărit gratuit pe www.LEGO.com/LEGOCON sau pe canalul de YouTube LEGO http://youtube.com/LEGO.

 Mai multe noutăți despre produsele dezvăluite în cadrul LEGO CON 2022 veți găsi pe pagina LEGO.com

Lista produselor dezvăluite în cadrul LEGO® CON

LEGO® Marvel Sanctum Sanctorum (76218)

 • Vârstă: 18+; 2708 piese; Lansare August 1, 2022; 1,249.99 RON
 • Acest set de 2708 piese recreează Sanctum Sanctorum, resedința notorie a Doctorului Strange și incorporează scene clasice din seria Avengers a Marvel Studios: Infinity War și Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Etajul superior include muzeul colecțiilor mistice, secțiunea de mijloc conține biblioteca și la parter aspecte familiare, atât la interior cât și exterior.

LEGO® BrickHeadz™ FC Barcelona Go Brick Me (40542)

 • Vârstă: 10+; 530 piese; Lansare August 1, 2022; 99.99 RON
 • Copiii și fanii FC Barcelona vor fi încântați să construiască un model BrickHeadz™ al lor, jucând pentru unul dintre cele mai importante cluburi din lume. Aceștia pot alege dintre trei tonuri de piele, 4 culori diferite pentru păr dar și diferite coafuri (țepi, codițe, creastă sau tuns 0). Tricoul are emblema iconică a clubului pe partea din față, iar pe spate poate fi adăugat numărul preferat, folosind cele două foi de abțibilduri.

LEGO® Star Wars™ The Justifier™ (75323)

 • Vârstă: 9+; 1022 piese; Lansare August 1, 2022; 849,99 RON
 • Cad Bane, vânătorul de recompense îl ține prizonier pe Omega la bordul Justifier. Această navă incredibilă are un cockpit extrem de complex, arme cu arc și mod de zbor și aterizare. Fanii îl pot ajuta pe Omega să evadeze din închisoarea cu laser,  ajutat de droidul Todo 360, făcând echipă cu Hunter. Însă din cauza recompensei, Bane și Fenned Shand nu o vor lăsa să scape atât de ușor!

LEGO® Star Wars™ AT-TE™ Walker (75337)

 • Vârstă: 9+; 1082 piese; August 1, 2022; 749,99 RON
 • La luptă împotriva armatei separatiste de roboti, alături de curajosul AT-TE Walker! Împreună cu Comandantul Cody, fanii pot parcurge terenul stâncos și pot folosi tunul rotativ, pot lua arme și detonatoare termale din cabină și se pot folosi de Clone Troopers din plutonul 212 pentru a lupta împotriva Roboților. Cine va câștiga Bătălia de la Utapau?

LEGO® Lion Knights’ Castle (10305)

 • Vârstă: 18+; 4514 piese; Lansare August 3, 2022; 1,999,99 RON
 • Este setul pe care fanii LEGO adulți îl așteptau. Un clasic, reimaginat. Pentru a sărbători 90 de ani de istorie LEGO, setul the Lion Knights’ Castle este o nouă interpretare a temei emblematice LEGO Castle. Setul impresionant dispune de o suită de detalii iar cele 4.514 piese îl fac să devină un proiect incredibil. Așadar amintiți-vă de copilărie în timp ce descoperiți poveștile și surprizele acestui model.

LEGO® Galaxy Explorer (10497)

 • Vârstă: 18+; 1254 piese; August 1, 2022; 549,99 RON
 • Sărbătoriți 90 de ani de creații LEGO® cu acest set nostalgic pentru adulți. Ediția aniversară special a LEGO Galaxy Explorer Classic 497 include toate detaliile setului din 1979, însă la scară mai mare. Întoarceți-vă în timp și bucurați-vă de un proiect relaxant, punând toate detaliile cap la cap. Cu 4 figurine astronaut și accesorii, există multe lucruri de explorat cu acest omagiu adus setului clasic LEGO.

Au fost dezvăluite 3 din 12 minifigurine din Seria 23 de LEGO® Minifigures

 • Vârstă: 5+; September 1, 2022; 14,99 RON/ 19,99 RON
 • Copiii și fanii minifigurinelor se vor bucura cu această serie de Minifigurine 71034 LEGO®. Seria unică include personaje amuzante, colecționabile, ce pot fi expuse sau cu care cei mici se pot juca în nenumărate feluri.

LEGO® Avatar Toruk Makto & Tree of Souls (75574)

 • Vârstă: 12+; 1212 piese; October 1, 2022; 799,99 RON
 • Jake Sully, Neytiri, Mo’at și Tsu’Tey la Copacul Sufletelor! Acest set LEGO® Avatar reflect scenă în care Jake devine al 6-lea Toruk Makto. Alăturați-vă eforturilor de a apăra cel mai important obiectiv al poporului Na’vi, zburând pe Toruk sau călărind Direhorse.

LEGO® Minecraft® The Skeleton Dungeon (21190)

 • Vârstă: 8+; 422 piese; August 1, 2022; 269,99 RON
 • Folosiți târnăcopul pentru a explora stalagmitele și stalactitele peșterei. Aveți grijă – sunt două schelete în pivniță! Apăsați o stalagmită pentru a provoca prăbușirea pietrelor peste inamici. Apoi urcați în peșteră pentru a lupta cu scheletele. Dar fiți atenți – o rotire a spawner-ului va face să apară un nou schelet, cu armură fermecată!

LEGO® Minecraft® The Abandoned Village (21189)

 • Vârstă: 8+; 364 piese; August 1, 2022 launch; 159,99 RON
 • Luați-vă sabia, este timpul să recuceriți satul din mâinile zombie. Luptați-vă cu țăranul zombie la furnal, cuceriți ferma de zombie și casa abandonată. Acum puteți reconstrui satul în propriul stil! Curățați pânzele de păianjen, îmbinați diverse clădiri și adăugați mobilă și unelte pentru muncă. La final, faceți un foc de tabără și plănuiți următoarea aventură!

LEGO® Super Mario™ Character Pack Series 5 (71410)

 • Vârstă: 6+; 47 piese; August 1, 2022; 32,99 RON
 • Copiii pot duce aventurile LEGO® Super Mario™ la un nou nivel cu pachetele colecționabile de personaje din Seria 5 (71410). Fiecare pachet conține un personaj misterios construibil, cu Action Tag și o mică construcție ce poate fi folosită ca un stand de display. Există 8 personaje LEGO Super Mario de colectat: Nabbit, cu o Broască Mov, Hammer Bro, Waddlewing, Toady, Baby Yoshi, Red Yoshi și Blue Shy Guy. Fiecare a fost creat pentru a putea fi folosit cu un Set de Bază (71360, 71387 or 71403), necesar pentru jocul interactiv.

LEGO® Art Floral Art Set (31207)

 • Vârstă: 18+; 2,870 piese; August 1, 2022; 379,99 RON
 • Creativitate botanică alături de setul de perete LEGO® Art Floral Art (31207). Culori vii și noi posibilități de design. Puteți să creați propriile motive florale și să vă bucurați de un sentiment de zen, flori, pace și relaxare, în timp ce așezați fiecare piesă la locul ei.

ARTICOLE SIMILARE

Ministrul Alexandru Rafila anunță că vor fi repuse în funcţiune centrele de testare COVID, iar utilizarea măştii este recomandată în spaţii închise

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat, luni, că vor fi puse din nou în funcţiune centrele de testare COVID, accesibile mai ales la sfârşitul...

Rezultatele finale după prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2022 (după soluționarea contestațiilor): 75,2% – rata generală de promovare

Rata de succes la examen a crescut cu 5,4% pe ansamblul tuturor promoțiilor, comparativ cu rezultatele înregistrate în sesiunea iunie - iulie 2021 Rezultatele finale...

Biletele de tren se scumpesc de la 1 iulie

CFR Călători a anunțat că începând cu data de 1 iulie 2022, vor fi puse în aplicare prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii (OMT)...

Calvin Harris lansează pe 5 august albumul Funk Wav Bounces Vol. 2. Pe 30 iulie artistul va veni pentru prima dată în România, într-un...

Dua Lipa, Snoop Dogg, Pharell și Justin Timberlake sunt printre artiștii care se aud pe noul album Calvin Harris lansează mult așteptatul album Funk Wav...

Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a (sesiunea 2022): sinteza rezultatelor înregistrate după soluționarea contestațiilor

Ministerul Educației a publicat, joi, rezultatele finale înregistrate după soluționarea contestațiilor - sesiunea 2022  (14 - 17 iunie) - a examenului de Evaluare Națională a absolvenților de gimnaziu...

Crește din nou numărul cazurilor de COVID-19. Și numărul copiilor internaţi este mai mare

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut seminifictiv în perioada 20-26 iunie, când au fost înregistrate 3.974 de noi infectări, faţă de perioada 13-19 iunie,...

Ce poveste și-a inventat o fetita ucraineana, pentru a face fata traumei. Salvati Copiii deschide primul centru de consiliere și informare pentru familiile refugiate...

La doar 7 ani, Viktoria a trecut prin experiența traumatizantă a războiului și a pierderii casei. Locuia cu mama și bunica ei în...

De frica unui nou val de COVID-19, țările europene iau în calcul reintroducerea restricțiilor

În unele țări din Europa, autoritățile analizează posibilitatea reintroducerii unor restricții menite să stopeze creșterea accelerată a cazurilor de COVID-19. Cea mai răspândită măsură este...

Gala Absolvenților UNATC 2022 – Arta unește inimile

9 zile, 74 de producții artistice, 285 de absolvenți, 439 de tineri artiști implicați, 10 săli de spectacol, 2 săli de cinema În perioada 1-9...

Urmându-și instinctul: povestiri anecdotice cu animale  

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Editura ARCB vă invită la lansarea cărții „Urmându-și instinctul: povestiri anecdotice cu animale”, semnat de E....

Rezultatele bune de la evaluarea națională, datorate și părinților care au asigurat pregătirea copiilor prin meditații

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că la rezultatele bune înregistrate la Evaluarea naţională şi Bacalaureat au contribuit şi părinţii care au asigurat pregătirea...

Trei noi cazuri de variola maimuței au fost diagnosticate în România

Ministerul Sănătății anunță că trei noi cazuri de variola maimuței au fost diagnosticate în România, fiind vorba despre trei bărbați cu vârste de 24...

De ce se ceartă românii în vacanță?

”Brusc, petrec prea mult timp în prezența partenerului” Planificată minuțios, prevăzută în bugetul familiei și îndelung așteptată, vacanța de vară se transformă de multe ori...

Educația nedreaptă: Sunt disparități mari între județe, elevii din rural au de trei ori mai puține medii de trecere la examenele naționale față de...

Rezultatele examenului de Evaluare Națională la clasa a VIII-a scot în evidență severa inegalitate de șanse în domeniul educației la care sunt expuși elevii...

Rezultate Bacalaureat: Rata de succes la examen a crescut cu 5,5% pe ansamblul tuturor promoțiilor, fiind cea mai mare din ultimii 10 ani (înainte...

Ministerul Educației a publicat, luni, 27 iunie, ora 10:00, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de bacalaureat în...

Începe Caravana Akademia Kinderland, ediția 2022: școala mobilă de alimentație sănătoasă pentru copii ajunge în sudul țării

Caravana care îi învață pe cei mici despre alimentația sănătoasă ajunge pentru prima dată în această vară în județele din sudul țării, în cadrul...

Ministrul Educației atrage atenția că doar 6% dintre elevi scriu perfect româneşte. Nici cu matematica nu stam prea bine!

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a semnalat că doar 6% dintre elevi au rezolvat integral corect un exerciţiu care viza scrierea corectă, la proba de...

Numărul mediilor peste 5, la Evaluarea Națională, este o maximă absolută în raport cu ultimii 10 ani – 82,3%

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că numărul mediilor peste 5 obţinute de elevi la Evaluarea Naţională a înregistrat în acest an "o...

Târgul liceelor din Capitală, sâmbătă şi duminică, la Colegiul Național ”Octav Enicescu”

Târgul de Oferte Educaţionale din Bucureşti va avea loc sâmbătă şi duminică, între orele 11,00 - 17,00, în incinta Colegiului Naţional "Octav Onicescu" din...

745 de locuri au fost scoase la concurs la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”

745 de locuri au fost scoase la concurs, anul acesta, pentru formarea ofiţerilor în cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", cele mai multe...

Judeţul Cluj ocupă primul loc în ţară la evaluarea naţională

Judeţul Cluj se clasează pe primul loc în ţară la evaluarea naţională şi 17 elevi clujeni au obţinut media 10. "La nivelul judeţului Cluj, situaţia...

ARTIȘTI și ARTIZANI la MNȚR, 24 – 26 iunie 2022, între orele 10.00 şi 18.00

Muzeul Național al Țăranului Român vă aşteaptă la a doua ediţie a târgului ARTIȘTI și ARTIZANI la MNȚR, organizat de vineri, 24 până duminică,...

Al șaselea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România

Este vorba de un bărbat de 40 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București iar investigațiile de laborator au confirmat...

Cine zboară printre flori, în zig-zag de-atâtea ori?

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” anunță deschiderea unei noi expoziții temporare de fluturi tropicali vii, în sera din curtea muzeului. Dacă doriți...

Au fost afişate rezultatele la Evaluarea Naţională

Ministerul Educaţiei a afişat, joi, rezultatele la Evaluarea Naţională. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, între 16,00 - 19,00, dar şi vineri, în intervalul...

Rezultatele la Evaluarea Naţională vor fi afişate joi

Rezultatele la Evaluarea Naţională sunt afişate joi, 23 iunie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Contestaţiile pot fi depuse joi (în intervalul orar 16,00 -...

Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava oferă cele mai multe de locuri fără taxă, în premieră

Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava (USV) va oferi, în anul universitar 2022- 2023, candidaţilor din regiunea de Nord-Est, care doresc să îşi înceapă...

Studiu: 56% dintre români consumă aproape zilnic carne, în timp ce 34% optează regulat pentru produse pe bază de plante în alimentația lor

Danone România anunță rezultatele celui mai recent studiu privind interesul și comportamentul de consum al românilor în ceea ce privește produsele pe bază de...

David Popovici, campion mondial, la natație, la 17 ani

La doar 17 ani, David Popovici a devenit campion mondial la natație seniori, în proba de 200 metri liber, la Campionatul Mondial din Ungaria,...

Expoziție științifică unică în țară, la Dino Parc Râșnov – „Păsările, urmași ai dinozaurilor?”

Dino Parc Râșnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei și muzeu în aer liber, a inaugurat o expoziție unică în România:...
dentist

Ultimele stiri

Cele mai citite