Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) anunță participarea la Salonul Internațional de Carte Bookfest, în calitate de expozant. Cea de-a XV- a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest va avea loc în perioada 1 – 5 iunie 2022, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2, iar Invitatul de Onoare al acestei ediții va fi Japonia.

Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Ambasadei Japoniei din București.

La standul muzeului – C 11,  aflat în Pavilionul B2, se vor găsi numeroase publicaţii ale muzeului precum anuare, cărţi de specialitate, albume, cataloage de colecție sau de expoziție.

Noutățile editoriale, cu care se prezintă muzeul la Bookfest în acest an, sunt: O clădire simbol a capitalei. Palatul Poștelor. Muzeul Național de Istorie a României, album; Haina îl face pe om. Șase secole de istorie vestimentară – veșminte, costume, uniforme, accesorii, Ediția a III-a, revizuită și adăugită, catalog de expoziție; Nicolae Iorga – 150 de ani de la naştere, catalog de expoziție; Ceramica romano-bizantină din secolele IV-VII la Dunărea de Jos; România în al Doilea Război Mondial. 1941-1945, catalog de expoziție; Ceramica din necropolele nord-dunărene din secolul al IV-lea d. Chr. din colecția Muzeului Național de istorie a României; Revista de Restaurare, Conservare și Investigații; Cercetări Numismatice, vol. XXVII/ 2021; Artişti români de altădată. Sfârşitul secolului XIX – începutul secolului XX; Cercetări Arheologice vol. XXVIII/ 2021; Revista Muzeul Naţional nr. 33/ 2021 și Capodopere din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României, 2021.

Publicațiile sunt, de asemenea, accesibile atât la magazinul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, cât și online: http://shop.mnir.ro/