Universităţile româneşti vor putea să deruleze, începând cu anul universitar 2022 – 2023, o bună parte din activităţi în sistem online, beneficiind de mijloace digitale, a decis, joi, Guvernul printr-o ordonanţă de urgenţă.

“Până acum, Legea Educaţiei definea spaţiul universitar prin prezenţa nemijlocită, simultană a studenţilor şi cadrelor didactice. Prin această schimbare de paradigmă aprobată astăzi de către Guvernul României, universităţile, pe baza respectării unor standarde de calitate care vor fi elaborate imediat după publicarea acestei ordonanţe în Monitorul Oficial de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii, vor putea (…), încă din toamna acestui an, în funcţie de domeniu, să organizeze aceste activităţi şi în regim online”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

El a mai anunţat că Ministerul Educaţiei a lansat joi un apel în valoare de 234 de milioane de euro pentru susţinerea proceselor de digitalizare din universităţi.

“Este vorba despre finanţarea unui număr de peste 60 de proiecte cu o valoare minimă de peste 2 milioane de euro şi o valoare maximă de circa 8 milioane de euro”, a precizat ministrul.