Twitter a confirmat că lucrează la o funcție de editare care ar permite utilizatorilor să schimbe tweet-urile după ce acestea au fost postate.

Anunțul vine după ce noul membru al consiliului de administrație, șeful Tesla, Elon Musk, i-a întrebat pe adepții săi într-un sondaj pe Twitter dacă doresc această funcție, potrivit BBC.

Mulți utilizatori au cerut de mult un buton de editare, dar există preocupări cu privire la modul de executare.

Twitter a spus că va începe să testeze funcția în următoarele luni.

Echipa de comunicare a firmei de social media a postat pe Twitter: „Acum că toată lumea întreabă… da, lucrăm la o funcție de editare încă de anul trecut! „Nu, nu am prins ideea dintr-un sondaj ?”.

„Începem testarea în cadrul @TwitterBlue Labs în lunile următoare pentru a afla ce funcționează, ce nu și ce este posibil.”

Utilizatorii Twitter Blue, serviciul de abonament al platformei, beneficiază de acces anticipat la funcțiile pe care le testează.
În cadrul unei funcții de editare, utilizatorii pot remedia greșelile de scriere sau erorile dintr-un tweet fără a pierde răspunsurile, retweeturile sau aprecierile pe care le-a câștigat deja.

Jay Sullivan, vicepreședintele companiei, a declarat că a fost „cea mai solicitată funcție Twitter de mulți ani”. El a spus și că compania explorează cum să construiască funcția „într-un mod sigur”.

În timpul unei discuții din 2018, fostul șef Twitter Jack Dorsey a spus că firma „probabil niciodată” nu va adăuga această funcție pe fondul preocupărilor legate de transparență. Dar platformele rivale de socializare Facebook și Instagram permit deja utilizatorilor să-și editeze postările, iar noul șef al Twitter, Parag Agrawal, pare deschis la idee.

Elon Musk a început luni un sondaj după ce a dezvăluit că deține un pachet de 9,2% din acțiunile Twitter, ceea ce l-a transformat în cel mai mare acționar al companiei. Marți a fost anunțat că a fost numit în consiliul de administrație al Twitter.  Sondajul a atras deja peste patru milioane de voturi. Twitter a spus inițial că explorează un buton de editare pe 1 aprilie, dar a fost interpretat pe scară largă ca o glumă de 1 Aprilie.

Twitter spune că lucra deja la un buton de editare înainte ca Elon Musk să fie numit în consiliul său. Dar cu siguranță se pare că șeful Tesla a accelerat procesul.

Sondajele de pe Twitter nu au o bază științifică – totuși Elon Musk pare să ia decizii în viața reală pe baza rezultatelor lor.
În noiembrie anul trecut, el și-a întrebat cei 80 de milioane de urmăritori dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile sale Tesla. Sondajul a concluzionat că ar trebui, și a făcut-o.

Sondajul lui Elon Musk privind existența unei funcții de editare pe Twitter este luat în serios de șeful executivului Twitter. “Consecințele acestui sondaj vor fi importante. Vă rugăm să votați cu atenție”, a spus Parag Agrawal. Cu siguranță sugerează că Twitter va căuta acum să-și schimbe politica în acest domeniu, ca o consecință a rezultatului sondajului.

Domnul Musk a generat peste noapte o influență uriașă asupra Twitter – și pare să le ofere urmăritorilor săi posibilitatea de a alege abordarea pe care o adoptă, mai comentează BBC.