Megastarul de la Hollywood Angelina Jolie și-a lăsat deoparte puțin timp din viața ei plină de farmec, în care este văzută adesea producând, regizând și uneori acționând în filme, pentru a desfășura activități de ajutor umanitar la Roma.

Jolie, care a fost crescută catolic și își dedică o mare parte din timp lucrului pentru Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați, a făcut o vizită la spitalul de pediatrie Bambino Gesu, chiar în afara zidurilor Vaticanului, pe 30 martie. 

Aici a cunoscut copii ucraineni care au ajuns în Italia după ce fugiseră de război din țara lor natală, dintre care unii sunt foarte bolnavi, scrie Dailymail.co.ok.

Angelina Jolie, dreapta, vizitează un tânăr pacient din Ucraina miercuri, 30 martie 2022, în spitalul de pediatrie Bambino Gesu din Roma

Angelina Jolie  a  interacționat și cu bebeluși din Ucraina care și-au găsit refugiu în Italia.

Actrița Angelina Jolie ajută la îngrijirea unui copil ucrainean refugiat la spitalul de pediatrie Bambino Gesu din Roma.  Ea este trimisă specială pentru Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați din 2012

Unicef ​​estimează că două milioane de copii refugiați au părăsit Ucraina de la începutul războiului, iar alte 2,5 milioane au fost strămutate în interior și 60% dintre copiii ucraineni au fost forțați să-și părăsească casele.

Jolie s-a întâlnit și cu medicii și asistentele care au fost însărcinate cu îngrijirea refugiaților.

Vedeta recentului film Marvel Eternals a primit un premiu umanitar Jean Hersholt pentru activitatea sa umanitară în 2013 și este trimis special pentru Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați din 2012, efectuând zeci de călătorii pentru a vizita tabere cu refugiați din țări precum Yemen, Burkina Faso, Venezuela și multe altele.