După succesele înregistrate în ultimii ani cu producții de musical în care majoritatea artiștilor din distribuție au fost copii, Opera Comică pentru Copii lansează, alături de Programul Național Cantus Mundi, un proiect unic în România: „School of Musical”. Conceptul are în vedere viitorul scenei românești de musical, prin instruirea, la cel mai înalt nivel, a unei generații de elevi între 6 – 16 ani, deja inițiați în artele spectacolului și care vor face performanță sub lumina reflectoarelor în spectacolele Operei Comice pentru Copii.

Programul „School of Musical” constă în organizarea de cursuri intensive de canto (4 ore/săptămână), mișcare scenică/dans (2 ore/săptămână) și artă teatrală (2 ore/săptămâmă) pe durata a 10 luni/an, susţinute de artiști cu experienţă în domeniul artelor spectacolului muzical. Preselecțiile sunt programate în luna aprilie 2022, iar cursurile se desfășoară pe parcursul stagiunii 2022-2023, din septembrie 2022 până în iunie 2023. Sunt disponibile 40 de locuri, dintre care 20 vor fi subvenționate de Opera Comică pentru Copii, iar 20 de locuri vor fi cu taxă (800/lunăxiid la plată anticipată, 1200/lună la plata lunară).

Programul presupune parcurgerea următoarelor etape:

  1. Înscrierea copiilor până in data de 10 aprilie, prin completarea formularului de înscriere, disponibil aici:

https://forms.gle/FvcciYcTSuo8rvXz9

  1. Selecţia copiilor pentru cursuri în urma unui casting organizat în luna aprilie 2022 la sediul OCC (Calea Giulești nr. 16, sector 6, București)
  2. Pregătirea şi instruirea beneficiarilor în domeniile de activitate vizate de program la sediul OCC, intensiv timp de 10 luni, în perioada septembrie 2022 – iunie 2023
  3. Finalitatea proiectului constă în posibila distribuire a absolvenților în producțiile de musical cu licență internațională din repertoriul OCC („Sunetul Muzicii”, „Madagascar – A Musical Adventure Jr.”, „School of Rock”) plus realizarea unei producții proprii, la finalul cursurilor „School of Musical”, prezentată publicului în vara anului 2023.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei  Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele ,,Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile ,,În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, ,,Aventura Parc”,  ,,Abonamente” sau ,Voluntariat”.