Medicii de familie au vaccinat anti-COVID-19 peste 1 milion de persoane

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a declarat joi că peste un milion de persoane au fost imunizate împotriva noului coronavirus în cabinetele medicilor de familie.

“Sunt 3.446 de cabinete de medicină de familie care au contract încheiat cu casele de asigurări de sănătate. Sunt peste 1.016.000 de persoane vaccinate până la acest moment din data de 4 mai de când a debutat vaccinarea în cabinetele de medicină de familie. 155 de spitale publice care au vaccinat până la acest moment peste 44.600 de persoane de pacienţi cu afecţiuni cronice şi 26 de spitale private în care au fost vaccinaţi peste 7.100 de pacienţi. În momentul de faţă, pe lângă cele 3.446 de cabinete de medicină de familie care au activităţi de vaccinare la nivel naţional, sunt 739 de centre de vaccinare active având în total 1.063 de fluxuri”, a spus medicul militar, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

El a afirmat că în cabinetele de medicină de familie se pot vaccina şi copiii cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani în măsura în care medicul de familie va face solicitare de doze de vaccin anti-COVID pediatric după aceleaşi proceduri folosite până la acest moment pentru celelalte tipuri de vaccinuri.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *