Autorităţile din capitala Coreei de Sud au lansat un proiect pilot pentru a testa roboţi în miniatură drept instrumente pedagogice în grădiniţe, având drept scop pregătirea generaţiei următoare pentru un viitor high-tech, a anunţat guvernul de la Seul, relatează AFP.

Salutaţi-l pe “Alpha Mini”: cu o înălţime de 24,5 centimetri, robotul poate dansa, spune poveşti, poate organiza karaoke şi chiar poate preda kung-fu copiilor care îi imită mişcările, scrie Agerpres.ro.

“Roboţii stimulează creativitatea copiilor”, a declarat profesorul Lee Ga-yoon pentru AFP, în timpul unui tur al grădiniţei Maru din Seul.

Robotul poate clipi, iar pupilele sale se dilată şi formează o inimă atunci când se iniţiază o conversaţie cu el.

Având o cameră pe cască, el face fotografii care sunt trimise instantaneu pe o tabletă pentru a fi vizualizate şi analizate.

“În viitor, cunoaşterea modului de manipulare a inteligenţei artificiale şi a instrumentelor conexe va fi foarte importantă”, a declarat Han Dong-seong, de la divizia pentru îngrijirea copiilor a guvenului de la Seul.

Roboţii sunt testaţi în prezent în 300 de grădiniţe – care sunt de obicei destinate copiilor cu vârste cuprinse între trei şi şase ani – din capitala ţării.

Potrivit lui Han, această “experienţă va avea un efect de durată” de-a lungul vieţii copiilor.

Alpha Mini a fost adoptat ca parte integrantă a programului zilnic al grupei copiilor cu vârste de patru şi cinci ani de la grădiniţa Maru, capacitatea sa de a “păşi” la comandă fiind punctul principal de atracţie în timpul recreaţiei.

“Când îi cer să cânte, el cântă. Îi spun să danseze şi dansăm împreună”, a povestit Lee Ga-yoon, în vârstă de 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.