Papusa a ramas de-a lungul timpului pe lista de dorinte a multor copii. Astfel, jocul cu papusi ramane cea mai populara activitate pentru distractia fetitelor. Papusile sunt primele prietene ale micutelor, le asculta primele vorbe si stau zi si noapte alaturi de ele.

Iata cum, o activitate ce poate multora li se pare demodata, devine un pion important in educatia copiilor. S-a dovedit deja ca jocul cu papusi stimuleaza imaginatia si sprijina dezvoltarea abilitatilor si valorilor sociale, cum ar fi responsabilitatea, comunicarea si empatia. Cu alte cuvinte, papusile nu sunt simple jucarii, ci contribuie serios la dezvoltarea si educatia copilului.

5 BENEFICII ALE JOCULUI CU PAPUSI

1. Abilitati sociale
Jocul cu papusi solidifica abilitatile sociale care sunt dobandite de cei mici in primii ani de dezvoltare. Cand copiii se joaca cu papusile, acestia invata sa comunice intre ei cu amabilitate si cooperare. Ingrijind o papusa, ei invata cum sa aiba grija unul de celalalt.

2. Responsabilitate
Invatand abilitati sociale importante de la o varsta frageda, copiii isi vor dezvolta si responsabilitatea. Invata cum sa aiba grija de o papusa jucandu-se cu ea, transpunandu-se in grija pentru frati si surori, dar si pentru animalutele de companie.

3. Empatie și compasiune
O alta abilitate sociala importanta pe care copiii o invata cand se joaca cu papusile este cum sa proceseze emotii precum empatie si compasiune. La fel cum grija fata de papusile lor ii invata ce inseamna responsabilitatea, la fel jocul cu papusi ii invata sa empatizeze cu cei din jurul lor si sa devina niste persoane grijuli.

4. Imaginatia
Jocul de rol ajuta la dezvoltarea imaginatiei unui copil in timp ce intalnesc scenarii creative diferite, imaginate cu papusile si alti copii. Imaginatia micutilor este astfel puternic stimulata, caci papusile lor pot fi expuse celor mai ciudate experiente de viata, celor mai incitante aventuri inspirate de povesti si desene animate.

5. Limbaj
Jucandu-se cu papusi, precum si cu prietenii lor, copiii se confrunta cu situatii noi si unice pentru jocurile lor. Comunicarea intre ei ii poate ajuta sa isi consolideze vocabularul completandu-l cu un limbaj practic. Prin comunicarea cu ceilalti, fie ca este o papusa sau un prieten real, copiii obtin o perspectiva asupra rutinelor de acasa care pot fi diferite de ale lor. In acest fel, ei descopera lumea din jurul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.