Autorităţile sanitare din Peru vor începe vaccinarea împotriva noului coronavirus pentru adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani în luna noiembrie, a informat luni ministrul peruan al Sănătăţii, Hernando Cevallos, citat de EFE.

“De luna viitoare vom începe vaccinarea celor mici, deoarece s-a dovedit că nu există nicio problemă cu vaccinul (anti-COVID-19), indiferent de marcă”, a precizat ministrul Cevallos.

Hernando Cevallos, care a coordonat aducerea în ţară a unui lot cu 702.000 de doze de vaccin Pfizer, a anunţat că în următoarele zile va sosi un nou lot de 328.770 de doze, care vor fi livrate de acelaşi producător.

Potrivit ministrului peruan, 75% din populaţia de peste 50 de ani este vaccinată cu schemă completă, iar autorităţile centrale speră să atingă ţinta de vaccinare de 80% înainte de sfârşitul anului, scrie Agerpres.ro.

“Este o provocare dificilă, deoarece trebuie să ajungem în locurile cele mai izolate din munţi şi din junglă, dar vom reuşi”, a spus el.

Hernando Cevallos a precizat că 90% dintre persoanele internate în prezent la terapie intensivă (ATI) nu au primit ambele doze de vaccin, motiv pentru care a cerut rezidenţilor peruani de peste 18 ani să se prezinte la centrele de vaccinare.

Potrivit celui mai recent raport al Guvernului peruan, în întreaga ţară au fost administrate peste 32 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 Pfizer, Sinopharm şi AstraZeneca, în timp ce 14,1 milioane de persoane au primit deja ambele doze, reprezentând 50% din populaţia eligibilă pentru vaccinare.

Autorităţile sanitare din Peru au infirmat, de asemenea, că în ultimele 24 de ore a fost confirmate 146 noi cazuri de COVID-19 şi 12 decese, în timp ce 3.245 de persoane sunt în prezent internate, dintre care 971 în secţii de terapie intensivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.