Inspectoratul Școlar al Municipiului București va centraliza până marți toate cererile din partea școlilor din capitală care vor să treacă în online, deoarece nu pot asigura resurse pentru predarea față în față, a declarat luni, la Antena 1, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ministrul a precizat care sunt prevederile din Ordinul comun al ministrului educației și ministrului sănătății care, spune oficialul, stabilesc regulile prin care o școală poate trece în online pentru că nu poate asigura protecție sanitară sau resurse și a precizat că le va prezenta din nou într-o teleconferință pe care o va avea cu inspectorii județeni în această după-amiază.

El a anunțat centralizarea situației din București în urma unei ședințe cu reprezentanții Prefecturii și ai ISMB.

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, “Există art. 3 alin. 2 și 6 alin. 9 care, coroborate, spun următorul lucru: în condițiile în care școala – pentru că avem 17.632 de școli în România – consideră că nu poate asigura protecția sanitară, nu poate asigura resurse, a se vedea număr de profesori în carantină sau infectați cu virusul Sars-Cov-2, deci nu poate asigura condițiile, face o solicitare asumată de conducerea școlii. Iar acea solicitare, fie pe baza art. 3 alin 2, fie pe baza art. 6 alin. 9, va fi avizată de către inspectoratul școlar județean, respectiv ISMB și va face obiectul unei hotărâri a CJSU/Comitatului Municipal pentru Situații de Urgență. Orice școală din România poate trece în online înainte de îndeplinirea condiției de trecere în online pe baza a cel puțin jumătate din clase suspendate. Mai exact, am avut în urmă cu câteva minute o ședință împreună cu reprezentanții Prefecturii București și Inspectoratului Municipiului București. Până mâine, Inspectoratul Școlar al Municipiului București va centraliza toate aceste solicitări din partea tuturor școlilor din București care doresc trecerea în online. Prefectura va aviza, la nivelul Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, acest lucru. La ora 14 am convocat o ședință cu toți inspectorii școlari județeni, pentru a explica tuturor această reglementare din ordinul comun al ministrului educației și ministrului sănătății.”

Ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației este cel care reglementează în această perioadă activitatea din școli, în condiții de pandemie. Vinerea trecută a fost eliminat din decizia de a închide școala și a trece la învățarea online, pragul ratei de incidență de 6 la mie, școlile putând închide daca au cazuri în mai mult de 50% din clase sau dacă așa decid, în funcție de alți factori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.