Vaccinarea elevilor în școli a fost amânată

Deși coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, spunea săptămâna trecută că, de luni, vor începe imunizările şi în şcoli, acest lucru nu se întâmplă încă nicăieri în ţară, transmite Comitetul de Coordonare a Vaccinării. Motivul: încă nu au fost identificate spațiile potrivite pentru a realiza imunizările în instituțiile de învățământ.

Mai mult, autoritățile trebuie să finalizeze consultările cu asociațiile de părinți și elevi pe acest subiect.

Decizia a fost luată deși coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, anunțase recent că vaccinarea elevilor va începe încă din prima zi de școală.

„În vederea limitării riscului infectării cu SARS-CoV-2, se va desfășura o campanie specială pentru vaccinare în unitățile de învățământ. Este important de precizat că această acțiune de vaccinare se derulează pentru o perioadă de două luni. Practic, pentru sistemul preuniveristar – activitatea de vaccinare debutează în 13 septembrie și se va încheia pe 15 noiembrie, iar pentru învățământul universitar – debutează la 1 octombrie și se finalizează pe 1 decembrie.

Pentru învățământul preuniversitar, acțiunea de vaccinare se desfășoară în trei modalități: fie prin echipe mobile de vaccinare, fie prin înființarea unor cabinete de vaccinare sau prin arondarea unităților de învățământ la centrele de vaccinare din proximitate. Pentru învățământul universitare se vor organiza cabinete de vaccinare în incinta cabinetelor medicale din campusurile universitare/ în alte spații corespunzătoare. Vaccinarea se va asigura fie de personalul medico-sanitar propriu, fie de echipe mobile de vaccinare”, spunea la acea vreme Valeriu Gheorghiță.

Conform sursei citate, Comitetul Național de Coordonare a activităților privind Vaccinarea (CNCAV) a informat că nicăieri în țară nu a început imunizarea în școli.

Autoritățile spun că mai au nevoie de timp pentru a identifica spațiile potrivite pentru vaccinare. Totodată, în această perioadă încă se desfășoară consultările cu asociațiile de părinți și cu asociațiile de elevi cu privire la campania de vaccinare în școli, scrie Gândul.
Până în prezent, 147.000 de elevi au fost vaccinați

Peste 147.000 de elevi, adică aproximativ 15% din elevii din România, au fost imunizați cu schema completă.

În ceea ce privește vaccinarea cadrelor didactice, doar 61% dintre acestea au decis să se imunizeze împotriva COVID-19.

Spre deosebire de România, în Norvegia, 92% dintre profesori s-au vaccinat, iar în Marea Britanie peste 90%

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *