Ministrul Educației avertizează că după depăşirea ratei de infectare de 6 la mie nu vor mai fi permise nici activităţile remediale

În cazul în care va fi depașita rata de infectare de 6 la mia de locuitori cu noul coronavirus, în unităţile de învăţământ nu vor mai fi permise nici măcar activităţile remediale. Acesta este avertismentul făcut de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a mai precizat că singura excepţie va fi la învăţământul special, unde activităţile de terapie vor fi permise şi după depăşirea acestei valori.
000
“Până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate, toate creşele, grădiniţele şi şcolile vor funcţiona cu prezenţă fizică. După depăşirea ratei de 6 la mie rămân deschise creşele şi grădiniţele. Toţi elevii intră în online cu o singură excepţie: învăţământul special. Pentru învăţământul special activităţile de terapie, activităţi prin care elevii cu cerinţe educaţionale speciale învaţă practic să supravieţuiască, vor fi permise şi după depăşirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepţie. După depăşirea ratei de infectare de 6 la mie nu vor mai fi permise nici măcar activităţile remediale”, a spus ministrul, la o conferinţă de presă.

Ministrul Educației a mai spus că a afirmat că ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, care reglementează organizarea învățământului în anul școlar ce va începe pe 13 septembrie, este în forma finală, însă va fi semnat “după abilitare” de către CNSU.

“Sunt prezentate în documentul pe care l-am pus împreună cu doamna ministru la dispoziţia presei, care este în forma finală, dar va fi semnat doar atunci când cei doi miniştri vor fi abilitaţi de către CNSU pentru semnarea acestui ordin comun. Sunt precizate de asemenea şi o serie de condiţii care clarifică toate situaţiile în care apare un caz de îmbolnăvire într-o grupă sau clasă. Sunt precizate toate detaliile necesare. Credem că am acoperit de data aceasta toate situaţiile posibile”, a mai declarat ministrul.

Share Button


SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *