Guvernul României a lansat un clip de promovare a vaccinării în rândul copiilor, acesta fiind deja postat, vineri, pe pagina de Facebook a insitituției.

”Copiii sunt și ei expuși la infectare și pot transmite COVID-19. Alege să îi vaccinezi pe ai tăi pentru a se bucura în siguranță de copilărie!”, este mesajul transmis de Guvernul României alături de clipul de promovare a vaccinării în rândul copiilor.

CLIPUL VIDEO POATE FI URMĂRIT AICI

Medicul Mihai Craiu a explicat, în contextul începerii școlilor și a creșterii numărului de cazuri de coronavirus, care sunt simptomele la copii care ar trebui să îi trimită urgent la medic și care sunt factorii de risc care pot duce la o formă gravă de boală.

”În ultimele zile sunt mai multe știri despre maladia COVID-19 și efectele acesteia asupra copiilor. Știri ce vorbesc despre creșterea numărului de spitalizări, unele dintre ele chiar la ATI.

Cum percepe părintele român o astfel de informație? Fie nu îl interesează sau o neagă total (în această grupă sunt cei peste 300.000 care s-au îmbulzit în weekend la mare), fie se simt neputincioși și panicați.

În mod obiectiv lucrurile stau așa – în SUA copiii reprezintă 22% din totalul populației și doar 13% din cel al internărilor prin infecție cu noul coronavirus. Da, există o creștere, care este explicabilă prin contagiozitatea extrem de ridicată a Delta și prin comportamentul nostru al adulților. Dar nu trebuie să facem acum un atac de panică! Nu e cazul, nu ajută la nimic și nu vom scădea numărul de spitalizări.

Trebuie doar să cunoaștem care sunt factorii de risc ai copiilor pentru a dezvolta maladie COVID19 gravă: malformații cardiace, boli neurologice sau pulmonare cronice, sindrom Down, deficite imunologice, insuficiență renală cu dializă, diabet, anemie severă, malnutriție severă.

Copiii fără comorbidități grave ar putea face forme severe dacă sunt obezi, dacă au vârstă sub 3 luni sau sunt de altă rasă decât cea caucaziană.

Care sunt copiii care trebuiesc imediat văzuți de medic și spitalizați? Cei cu respirație rapidă (peste 50/min sugarii, peste 40/min cei de 1-5 ani) sau dificilă, cu desaturare (sub 95% la pulsoximetru), cei cu deshidratare, cei cu semne neurologice nou apărute.

Pentru moment este suficient să nu se infecteze adulții familiei!”, scrie medicul Mihai Craiu pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.