Deschiderea anului şcolar va avea loc în 13 septembrie cu prezenţa fizică pentru toţi elevii, iar părinţii îşi vor exprima sau nu acordul de vaccinare al copiilor de peste 12 ani, prin completarea unor formulare, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

“Ceremonia de deschidere va avea o durată limitată de o oră şi jumătate, masca de protecţie fiind obligatorie (…) Am agreat cu titlu de certitudine că şcolile vor rămâne deschise până la incidenţa ratei de infectare de 6 la mie. Mă adresez cu precădere inspectorilor şcolari generali care sunt prezenţi în această videoconferinţă alături de prefecţii din fiecare judeţ pentru a acorda atenţie maximă respectării măsurilor de protecţie sanitară. Avem o listă cu persoanele desemnate din fiecare şcoală (…) pentru a fi facilitată legătura cu părinţii înainte de începerea anului şcolar, legătura pentru întâlniri interactive între părinţi şi reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică”, a spus Cîmpeanu, marţi, la o videoconferinţă cu prefecţii.

Cîmpeanu a explicat că întâlnirile sunt menite să ofere răspunsuri părinţilor referitor la vaccinarea copiilor, astfel încât părinţii să se poată exprima “în cunoştinţă de cauză în formularele care le vor fi transmise pentru acordul de vaccinare al elevilor cu vârsta de peste 12 ani”.

“Vor fi chestionaţi dacă au trecut sau nu prin boală, dacă au fost sau nu vaccinaţi, iar următoarea rubrică va fi cu da sau nu – acordul părinţilor pentru vaccinare. E un demers pe care îl facem în toate şcolile din România şi sperăm să avem un rezultat care să arate responsabilitate din partea părinţilor care doresc siguranţă în şcoli. Acest demers va fi iniţiat în prima zi de şcoală. Până atunci vom avea acţiuni de pregătire la nivelul fiecărei şcoli”, a afirmat ministrul.

Cursurile se vor desfăşura cu prezenţa fizică până la o rată de infectare de 6 la mie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.