“Lecturile de vacanţă pentru năzdrăvani mici” continuă la Teatrul Ion Creangă, potrivit unui comunicat de presă al Teatrului “Ion Creangă”.

Proiectul video online aduce în luna august patru noi poveşti publicate la editura Didactica Publishing House (DPH) şi lecturate de actorii Teatrului “Ion Creangă”. Atent ilustrate şi pline de suspans, titlurile selecţionate îşi propun să le prezinte copiilor noi experienţe, dar şi să le încurajeze interesul pentru lectură.

Primul univers pe care cei mici l-au explorat deja pe 7 august 2021 este cel din “Muna şi Iepuraşul de pe Lună” – de Camille Whitcher, carte câştigătoare a Premiului Stratford-Salariya pentru cărţi ilustrate în anul 2017. Povestea o surprinde pe Muna, o fetiţă care-şi face un prieten neaşteptat: un iepuraş sosit tocmai de pe Lună. Interpretează: Carmen Palcu, Eliza Teofănescu, Anca Zamfirescu.

Următoarele sesiuni de lectură online îi poartă pe copii în lumea unui unicorn, eroul seriei “Emoţiile lui Noni” – Povestiri pentru învăţarea şi gestionarea emoţiilor, concepută şi ilustrată de Aurelie Chien Chow Chine cu scopul de a le arăta celor mici cum să-şi gestioneze emoţiile, menţionează sursa citată.

Calendarul de lecturi al seriei “Emoţiile lui Noni” – Povestiri pentru învăţarea şi gestionarea emoţiilor: 14 august, ora 10.00 – Sunt timid; 21 august, ora 10.00 – Sunt invidios; 28 august, ora 10.00 – Sunt fericit. Interpretează: Camelia Andriţă.

“Noni este un mic unicorn special: părul din coama lui îşi schimbă culorile în funcţie de emoţiile sale. Uneori este timid. Alteori este invidios. Iar câteodată este atât de fericit! Cu ajutorul poveştilor, vom descoperi alături de Noni cum să ne gestionăm stările, dar şi cum să ne relaxăm mintea şi corpul pentru a nu lăsa emoţiile puternice să ne copleşească”, se arată pe site-ul www.teatrulioncreanga.ro.

Lecturile ilustrate (video) sunt publicate în fiecare sâmbătă, la ora 10.00, pe canalele de Facebook, Instagram şi Youtube ale Teatrului “Ion Creangă”.

Proiectul “Lecturi de vacanţă pentru năzdrăvani mici” este derulat în parteneriat cu Didactica Publishing House (DPH) şi face parte din Programul TIC ONLINE, un demers implementat de Teatrul “Ion Creangă” începând din anul 2020, prin producţia mai multor serii şi tipuri de materiale audiovizuale cu caracter educativ, adresate copiilor de vârstă preşcolară şi şcolară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.