Valeriu Gheorghiță a anunțat când ar putea începe vaccinarea cu a treia doză

Autoritățile atrag atenția că România se află la debutul valului al patrulea al pandemiei de COVID-19, iar vaccinarea cu a treia doză de vaccin despre care se spune că este foarte importantă ar putea începe în luna septembrie, la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare, pentru personalul medical, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sau aflate în evidență cu boli cronice, care sunt mai vulnerabile la o eventuală infectare.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat că este foarte probabil ca decizia de a administra doza 3, începând cu luna septembrie apare din cauza faptului că suntem pe o pantă ascendentă a numărului de cazuri, iar persoanele cu boli cronice trebuie protejate.

”Persoanele care au trecut prin boală, apoi au fost vaccinate cu două doze, nu mai au neapărat indicație de a face doza a treia, a precizat Valeriu Gheorghiță.
România se află la începutul celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, în acest moment existând un trend crescător al infectărilor cu tulpina indiană Delta, extrem de infecțioasă, care presupune spitalizare și forme de boală mai grave”, afirmă coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

România a înregistrat 127 de cazuri de infectare cu varianta Delta, dintre care 26 în ultima săptămână, iar 5 pacienți infectați cu această tulpină au murit. Cazuri de infectare cu tulpina indiană Delta au fost identificate până acum în 15 județe, cele mai multe cazuri fiind în București (32), Argeș (23) și Ilfov (19).

În plus, jumătate dintre aceste cazuri s-au înregistrat în 28 de focare, dintre care 22 sunt de familie, iar 6 de colectivitate, a explicat Valeriu Gheorghiță.
“Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total al cazurilor identificate cu variante virale ce provoacă îngrijorare are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21 la peste 6,8% în săptămâna 29. Am observat o creștere de circa 5 ori a numărului de cazuri confirmate cu varianta Delta”, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Procentul persoanelor vaccinate care se infectează este însă mic, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Share Button


SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *