Food and Drug Administration, agenția ffederală americană încărcinată cu protejarea și promovarea sănătății publice, a lansat luni un avertisment cu privire la vaccinul Johnson & Johnson, potrivit căruia vaccinul poate crește riscul unei afecțiuni neurologice rare.

Deși riscul de a dezvolta sindromul Guillain-Barré după imunizare rămâne „foarte scăzută”, această tulburare neurologică rară a apărut la unele persoane care au primit vaccinul J&J. Avertismentul apare în informațiile actualizate pe care Food and Drug Administration le oferă celor care s-au vaccinat.

Oficialii federali spun că au identificat aproximativ 100 de cazuri suspecte sindromul Guillain-Barré în rândul beneficiarilor vaccinului J&J pe baza rapoartelor preliminare furnizate de pacienți și lucrătorii din domeniul sănătății, scrie Evz.ro. Cifra nu este îngrijorătoare, având în vedere că peste 12,8 milioane de persoane au primit vaccinul J&J, potrivit Centers for Disease Control and Prevention,

Informațiile arată că simptomele au apărut în aproximativ 42 de zile de la vaccinare. Specialiștii precizează, însă, că eși dovezile disponibile sugerează o asociere între vaccinul produs de Janssen Pharmaceutucal Companies (J&J) și un risc crescut de a dezvolta sindromul Guillain-Barré, datele sunt deocamdată insuficiente pentru a se stabili o relație de cauzalitate”, a declarat pentru Axios un oficial al FDA.

Foarte important este că Food and Drug Administration a evaluat informațiile disponibile pentru vaccinul Janssen Covid-19 și continuă să afirme că beneficiile cunoscute și potențiale ale imunizării depășesc în mod clar riscurile cunoscute și potențiale.

„În Statele Unite, aproape toate spitalizările și decesele COVID-19 apar acum la persoanele nevaccinate”, au declarat luni Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Riscul de evenimente adverse severe după vaccinarea COVID-19 rămâne rar.

Janssen Pharmaceutucal Companies s-a confruntat cu mai multe probleme legate de vaccin, inclusiv întârzieri de producție, doze distruse și oapariția cheagurilor de sânge ca efect secundar al imunizării.

Între 3.000 și 6.000 de persoane dezvoltă sindromul Guillain-Barré în fiecare an în SUA. De obicei, acesta este declanșat de o infecție respiratorie sau gastro-intestinală, conform Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). În marea lor majoritate, oamenii se recuperează complet, scrie Axios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.