Ca în fiecare an, locurile în grădnițele de stat sunt aproape epuizate. Deși etapa I de înscriere a preșcolarilor în grădinițele de stat nu s-a încheiat, au mai ramas disponibile doar 2% dintre locurile puse la bătaie pentru următorul an şcolar, scrie Antena3.ro.

Autorităţile din educaţie susţin că în etapa a doua, care începe în luna august, s-ar putea suplimenta locurile, dar doar dacă există suficient spaţiu şi personal didactic.

În caz contrar, părinţii care nu au reuşit să îşi înscrie copiii la grădiniţă mai pot apela doar la servicii private.

Potrivit Antena3, cele mai mari probleme sunt în cartierele aglomerate sau nou dezvoltate unde au fost construite zeci de imobile noi în care locuiesc mii de familii tinere.

În astfel de zone, locurile s-au ocupat chiar din prima zi de înscrieri și părinții sunt informați că nu mai există niciun loc disponibil pentru anul şcolar 2021-2022.

La o grădiniță din Sectorul 3 al Capitalei, 110 familii au încercat să îşi înscrie copiii în grupa mica, însă unitatea de invăţământ a avut la dispoziţie doar 40 de locuri. Chiar şi după suplimentarea acestora cu încă 22, aproape jumătate dintre copiii care ar fi trebuit să înceapă noul an școlar aici, au rămas făra un loc disponibil.

În fapt, din cele aproximativ 35.000 de locuri disponibile pe tot Bucureştiul, mai sunt doar 788, în zone mai puţin locuite ori nesolicitate.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti spun că părinţii ai căror copii au rămas neînscrişi, ar trebui să îşi încerce norocul în etapa din luna august, chiar dacă la finalul primei etape rămân zero locuri libere.

Oficialii susţin că acestea se pot suplimenta dacă administraţiile locale se asigură că exista suficient spaţiu şi personal didactic.

În cazul în care nici în a doua etapă nu reuşesc să-şi înscrie copiii în grupa mică, părintii mai pot doar să apeleze la servicii private, ceea ce înseamnă că vor trebui să plătească între 400 şi chiar 800 de euro lunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.