Compania Viatris anunță că vaccinul său împotriva gripei – înregistrat anterior pentru adulți și copii începând cu vârsta de 3 ani – a primit aprobarea pe plan european, inclusiv în România, a extinderii indicaţiei de administrare pentru a include şi copiii de la 6 luni. Variaţia de extindere a indicaţiei la grupa de vârstă 6 luni-3 ani s-a finalizat favorabil, primind aprobarea din partea Medicines Evaluation Board Agency (MEB) – Stat Membru de Referință (Olanda) în data de 22 Aprilie 2021, ca urmare a procedurii descentralizate prin care acest produs este aprobat la nivel European. Procedura a continuat cu fazele naţionale în Statele Membre Interesate, etapă deja finalizată pentru România.

Pentru următorul sezon gripal, vaccinul Viatris împotriva gripei va conține tulpinile virusului gripal recomandate de OMS pentru sezonul gripal 2021/2022 și va fi disponibil pentru populaţia din emisfera nordică.

“De aproape 10 ani, prin companiile noastre precedente,Viatris și-a asumat un angajament ferm în România de a oferi cele mai eficiente mijloace de prevenție și sprijin pentru îmbunătățirea sănătății generale. Suntem bucuroși că vaccinul nostru gripal tetravalent este acum indicat copiilor cu vârsta de peste 6 luni. Astfel, în sezonul gripal viitor – din toamna/iarna acestui an – copiii din România vor putea fi protejați și vor putea astfel proteja la rândul lor alte persoane vulnerabile la gripă.”, a declarat Adrian Grecu, Country Manager Viatris România și Head of South East Europe.

Gripa determină anual la nivel mondial între 3 şi 5 milioane de cazuri de boli grave și până la 650.000 de decese asociate . Gripa este cu atât mai periculoasă pentru populațiile cu risc crescut, care includ și sugari și copii mici2, cu anumite probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi astmul bronşic, diabetul zaharat și boli ale sistemului nervos .
În fiecare an, milioane de copii se îmbolnăvesc de gripă sezonieră3, ceea ce poate determina și alte probleme grave de sănătate, cum ar fi bronșita și pneumonia .
Mai mult, copiii răspândesc cu ușurință gripa. Vaccinarea acestora protejează și alte categorii aflate la risc, care sunt vulnerabile în faţa gripei4.

Vaccinarea este o componentă cheie a asistenței medicale primare și este esențială pentru controlul focarelor de boli infecțioase. De peste 70 de ani , vaccinul gripal deţinut de către compania Viatris ajută la protejarea familiilor și a comunităților împotriva gripei. Vaccinurile disponibile sunt bine tolerate și eficiente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.