Ministrul Educaţiei a semnat un ordin privind metodologia de feedback din partea elevilor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că a semnat un ordin privind metodologia de feedback din partea elevilor şi a precizat că acest lucru nu înseamnă că elevul va da notă profesorului.

“De 1 iunie am semnat un ordin de ministru cu metodologia de feedback din partea elevilor. A se înţelege foarte bine – părerea elevilor este esenţială, îi ascultăm. Avem o rugăminte foarte importantă – să nu confunde vreodată rolul elevului cu rolul profesorului. În niciun caz nu poate fi confundat rolul elevului cu cel al profesorului. Am observat o dorinţă a unor elevi de a da note profesorilor. Nu aşa se face”, a spus ministrul, la Digi 24.

Potrivit acestuia, feedbackul reprezintă un “instrument” pe care profesorul îl foloseşte pentru a-şi îmbunătăţi metoda de predare în funcţie de ceea ce “percepe” elevul.

“Feedbackul este un instrument pe care profesorul îl foloseşte pentru a-şi îmbunătăţi metoda de predare în funcţie de ceea ce percepe elevul . Nicidecum nu este o posibilitate ca elevul să dea notă profesorului. Acel instrument este destinat exclusiv profesorului care colectează acest feedback”, a explicat Cîmpeanu.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *