Cel mai mare magazin fizic Harry Potter și-a deschis oficial porțile în New York

Purtând pălării ascuţite şi robe de vrăjitori de la Hogwarts, sute de fani s-au fotografiat în timp ce beau bere cu unt (“butter beer”) sau purtau încălţămintea uriaşului Hagrid la deschiderea oficială, la New York, a celui mai mare magazin din lume dedicat universului francizei “Harry Potter”, informează AFP.

Sute de admiratori ai celebrului băiat-vrăjitor au stat la coadă mai multe ore, pe o vreme ploioasă, pentru a putea fi primii clienţi care urmau să descopere cele trei etaje ale magazinului dedicat în întregime universului imaginat de scriitoarea britanică J.K. Rowling.

În interiorul magazinului, numeroşi clienţi îşi făceau selfie-uri în faţa telefoanelor fixe roşii din franciza “Harry Potter” care îi transportau pe vrăjitori şi vrăjitoare la Ministerul Magiei.

Alţii probau tricourile folosite în timpul meciurile de Quidditch, degustau “butter beer” la bar sau frunzăreau exemplare din romanele “Harry Potter”, care s-au vândut în peste o jumătate de miliard de copii la nivel mondial.

Magazinul trebuia să se deschidă în 2020, însă inaugurarea sa a fost întârziată de pandemia de COVID-19.

Magazinul Harry Potter din New York are aproximativ 2.000 mp și găzduiește cea mai mare colecție de produse Harry Potter și Fantastic Beasts din întreaga lume. Unitatea, care se întinde pe trei etaje, este construită în jurul a cincisprezece teme diferite, toate aducând la viață magia lumii vrăjitorilor.

La intrarea în magazin, clienții trec pe sub personajul Felix Phoenix care îi privește din tavan. Figurina impresionantă cântărește mai mult de 110 kg și este doar unul dintre numeroasele elemente de recuzită realizate manual pentru a uimi clienții. În total, există mai mult de o mie de articole decorative expuse în magazin, scrie RetailTrends. Printre acestea se numără și obiecte autentice folosite în celebra serie de filme Harry Potter.

Mai multe tehnologii digitale au fost, de asemenea, integrate în magazin. De exemplu, vizitatorii vor putea găsi „chei fermecate” prin intermediul aplicației fan clubului Harry Potter pe care le pot folosi pentru a debloca o serie de videoclipuri. În plus, fanii micuțului vrăjitor și ai prietenilor acestuia se pot juca și două jocuri VR: „Haos la Hogwarts” și „Wizards Take Flight”.

Share Button


SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *