Ministerul Educaţiei va demara începând de miercuri o campanie de informare intitulată “Vaccinare şi testare pentru învăţare”, a anunţat, marţi, ministrul Sorin Cîmpeanu.

“Vreau să vă anunţ în premieră că Ministerul Educaţiei a demarat o campanie care se numeşte ‘Vaccinare şi testare pentru învăţare’, o campanie care are parteneri sindicatele din educaţie, Consiliul Naţional al Elevilor şi Federaţia Asociaţiilor de Părinţi, în cadrul căreia cei cinci secretari de stat din Ministerul Educaţiei vor fi prezenţi în fiecare judeţ, un nucleu mic cu prezenţă fizică format din conducerea inspectoratelor, autorităţi locale, inspectoratul urmând a asigura participarea online a tuturor conducerilor şcolilor şi grădiniţelor din acest judeţ”, a declarat Cîmpeanu, la Digi 24.

El a precizat că programul se derulează cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.

“În acest program vom fi asistaţi de către personal cu competenţe medicale pentru a explica necesitatea şi importanţa testării în şcoli, pentru a explica importanţa şi necesitatea vaccinării şi de asemenea vor fi discutate şi alte probleme specifice, precum modul de organizare a învăţământului remedial, acele ore de recuperare, plus alte probleme specifice fiecărui judeţ în parte. (…) Medicii vor intra online şi vor fi asiguraţi de universităţile de medicină şi farmacie. (…) De asemenea, avem şi concursul Ministerului Sănătăţii, dacă se simte nevoia unor indicaţii suplimentare”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Potrivit paginii de FB a Ministerului Educației, cu prilejul #WorldHealthDay, joi, 7 aprilie, Ministerul Educației, alansat Campania Națională „Vaccinare și testare pentru învățare!”, în parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor, Federația Națională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor ANOSR – Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România (USR), Uniunea Națională a Studenților din România – UNSR, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți și Salvati Copiii Romania.

Astfel, în perioada 8-29 aprilie 2021, vor fi organizate, în fiecare județ, conferințe tematice/webinarii la care vor participa reprezentații tuturor unităților și instituțiilor de învățământ.
▶ Formatul conferințelor va fi de tip mixt, prin participare fizică și online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

Secretarii de stat din Ministerul Educatiei vor fi sustinuți în prezentarea campaniei, în fiecare județ, de specialiști în domeniul medical/epidemiologic.

În sprijinul derulării acestei campanii. ministrul Sorin Mihai Cimpeanu și partenerii de dialog social au semnat un acord, document ce reprezintă asumarea unui set de acțiuni convergente, care să susțină reîntoacerea copiilor/elevilor la școală, cu prezență fizică, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite acest lucru.

De asemenea, se urmărește și extinderea și eficientizarea programului de educație remedială destinat recuperării pierderilor educaționale generate de predarea online impusă de pandemia de Covid-19.

? Detalii: https://bit.ly/3mrV32M
? Material-suport/resurse (broșură în format pdf – „IMPORTANȚA VACCINĂRII ANTICOVID-19 – Informații utile pentru părinți și cadre didactice”): https://bit.ly/3dKuXUK

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.