Programarea la vaccinare a persoanelor din etapa 3, după 15 martie, iar vaccinarea, probabil, în aprilie

Campania de vaccinare anti-Covid-19 continuă, dar deocamdată persoanele din etapa 3 mai au de așteptat. Programarea pentru vaccinarea anticoronavirus ar putea începe după data de 15 martie, dar vaccinarea efectivă ar urma să se facă abia prin luna aprilie.

“În ceea ce priveşte etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie, şi acest lucru e important, în momentul în care va fi disponibilă acea listă de aşteptare, iar vaccinarea respectivă probabil va debuta în luna aprilie”, a declarat, duminică, la postul de televiziune Digi 24, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de imunizare împotriva noului coronavirus.

Gheorghiţă a mai spus că din 15 martie vor fi active liste de aşteptare pentru vaccinare anti-COVID-19 pe platforma online de înscriere. Fiecare persoană înscrisă pe lista unui centru de vaccinare va putea vizualiza câte persoane se află înaintea sa şi poate estima data la care ar fi programată la vaccinare. Oficialul a precizat că activarea acestei liste de aşteptare pe platforma online a depins de operaţionalizarea celor 750 de centre din ţară prevăzute în campania de vaccinare.

Referindu-se la sosirea unor noi doze de vaccin în România, medicul a declarat că de luni, 1 martie, vor fi vaccinate cel puţin 30.000 de persoane zilnic. “Vom avea zile în care vom depăşi 40.000 de persoane vaccinate”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *