Teatrul Nottara anunță un nou proiect dedicat adolescenților, în special celor care se pregătesc să susțină examenul de bacalaureat. În cadrul proiectului, intitulat „Nottara citește cu tine!”, o operă literară a unui autor clasic va fi transformată în audiobook prin lectura actorilor Teatrului Nottara.

Mai mult, elevii au ocazia să decidă care dintre cele patru texte propuse va fi citit, alegând dintre: „Moara cu noroc” de Ioan Slavici, „Alexandru Lăpușneanu” de Costache Negruzzi, „Ion” de Liviu Rebreanu (selecție) și „Enigma Otiliei” de George Călinescu (selecție).

Voturile vor putea fi exprimate sub forma unui comentariu la postările dedicate de pe paginile de Facebook și Instagram ale teatrului, în perioada 8-21 februarie 2021, iar după desemnarea operei câștigătoare, audiobook-ul va fi înregistrat și lansat în timp util pentru a fi ascultat în perioada de pregătire pentru examenul de bacalaureat.â, potrivit unui comunicat de presî.

„Ne dorim să îi ajutăm pe adolescenți să descopere lumile fascinante create de marii noștri autori. Cel mai simplu mod, ne-am gândit noi, este să venim în întâmpinarea lor cu ce îi interesează în mod direct și așa ne-am oprit la programa de bac. Poate că ne lipsește gura sobei, dar povestitori avem, de nuanțe și intonații nici că ne plângem, deci ce-ar fi ca actorii Teatrului Nottara să ia cuvântul și să recite din operele literare care au schimbat de-a lungul anilor traseul literaturii române?” spune Marinela Țepuș, managerul instituției.

În funcție de interesul pentru proiect, și alte opere literare ar putea prinde glas prin actorii Teatrului Nottara, în perioada următoare, titluri de pe lista menționată sau dintre propunerile primite de la public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.