Într-o practică bizară, grădinițele din Siberia le cer elevilor să facă dușuri reci zilnic după o saună fierbinte. Copiii care studiază în școlile de grădiniță se numesc Sibiryachok sau Micul Siberian în Siberia. Copiii de la o grădiniță siberiană se dezbracă în lenjerie intimă și își toarnă peste corp o găleată cu apă rece, ca parte a programei școlare. La grădinița de stat numărul 317 din Krasnoyarsk, Siberia, se crede că acest lucru menține sănătatea elevilor și oprește infecțiile.

Copiii au parte de dușurile reci zilnic, după o saună fierbinte, atâta timp cât temperatura nu este mai mică de -25C. Majoritatea părinților își dau permisiunea pentru dușul rece, despre care se susține că duce la mai puține imbolnăviri ale elevilor într-un an obișnuit.

„Micile morse s-au încălzit în saună și au ieșit afară pentru un duș tradițional cu apă rece”, a spus un purtător de cuvânt al departamentului de educație din Krasnoiarsk.

Vorbind despre practică, profesorul Lyubov Daniltsova a declarat pentru Daily Mail că medicii au confirmat că acei copii care fac baie în apă rece ca gheața trec mult mai ușor prin sezonul gripal.

„Copiii care fac dușuri cu apă rece ca gheața sunt, de asemenea, mai sensibili, mai echilibrați și mai optimiști. Sunt mai bine organizați. Dar imaginați-vă, trebuie să o faceți în fiecare dimineață, aveți nevoie de voință pentru a face acest lucru. Nu forțăm pe nimeni”, a declarat pentru Daily Mail profesorul și antrenorul de înot Oksana Kabotko.

Videoclipul practicii a devenit acum viral pe rețelele de socializare, deoarece în filmări majoritatea copiilor păreau entuziaști și păreau să se bucure de baia în apă rece, în ciuda frigului.

Reprezentanții grădiniței spun de asemenea că pentru această imunizare inedită pentru noi, dar care în Rusia poate fi destul de des întâlnită și în alte zone, copiii au și permisiunea doctorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.