Tusea, oboseala, durerile în gât și durerile musculare pot fi mai frecvente la persoanele care au rezultate pozitive pentru noua variantă de coronavirus din Marea Britanie, sugerează un studiu al Oficiului pentru Statistici Naționale (ONS) din Londra.

Constatările ONS se bazează pe teste pozitive provenind dintr-un eșantion aleatoriu de 6.000 de persoane din Anglia.

Pierderea gustului și a mirosului poate fi puțin mai puțin probabil să afecteze persoanele cu noua formă a virusului.

Cu toate acestea, este încă unul dintre cele trei simptome principale ale virusului.

Site-ul NHS enumeră simptomele ca fiind o temperatură ridicată, o nouă tuse continuă și o pierdere sau schimbare a simțului mirosului sau gustului.

Majoritatea persoanelor infectate cu virusul dezvoltă cel puțin unul dintre aceste simptome.

Noua variantă, care a fost identificată pentru prima dată în Kent în septembrie anul trecut, se răspândește mai ușor decât forma anterioară a virusului și s-a răspândit acum în Marea Britanie, provocând o creștere a cazurilor care au determinat blocajul actual.

Există unele dovezi că ar putea fi mai mortal decât alte variante, deși datele nu sunt încă suficient de puternice pentru a spune cu certitudine, potrivit specialiștilor.

Alte două variante de virus – una din Africa de Sud și alta din Brazilia – circulă, de asemenea, deși la niveluri inferioare, potrivit BBC.

Analiza ONS a analizat simptomele raportate de oameni cu până la o săptămână înainte de a se testa pozitiv pentru noua variantă de coronavirus, comparativ cu cei care au fost confirmați pozitiv pentru varianta veche.

Au fost testați pe parcursul a două luni, între mijlocul lunii noiembrie și mijlocul lunii ianuarie.

Într-un grup de aproximativ 3.500 de persoane cu noua variantă:

– 35% au spus că au avut tuse
– 32% au avut oboseală
– 25% au avut dureri musculare
– 21,8% au avut dureri în gât

Într-un grup de 2.500 de persoane cu varianta veche:

– 28% au avut tuse
– 29% au obosit
– 21% au avut dureri musculare
– 19% aveau o durere în gât

Studiul a constatat că 16% dintre cei cu noua variantă și-au pierdut simțul gustului, în timp ce 15% și-au pierdut simțul mirosului.

Aceasta categorieâ a fost ușor mai mică decât cea raportată de persoanele cu varianta veche (18% pentru ambele).

Nu s-a constatat nicio diferență în nivelurile de dureri de cap, dificultăți de respirație sau diaree și vărsături în ambele grupuri.

Încărcare virală mai mare

Prof. Lawrence Young, virolog și profesor de oncologie moleculară la Universitatea din Warwick, a declarat că noua variantă a virusului are 23 de modificări în comparație cu virusul original Wuhan.

„Unele dintre aceste modificări în diferite părți ale virusului ar putea afecta răspunsul imun al organismului și, de asemenea, influența gama de simptome asociate cu infecția”, a spus el.

Analiza face parte dintr-un studiu pe termen lung pentru urmărirea coronavirusului în populația din Marea Britanie, realizat în comun cu Public Health England, Universitatea din Oxford și Universitatea din Manchester.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.