Viața unui adolescent din Caraș Severin depinde de un transplant de celule stem – o intervenție care va fi făcută în străinătate și care este foarte costisitoare. În ajutorul său au venit colegii din liceu, care au organizat un târg caritabil și care îi îndeamnă pe toți cei cu suflet mare să doneze.

George are doar 17 ani, este elev în clasa a XI-a la Bozovici, și este acum internat într-o clinică din Turcia. El a fost diagnosticat încă de când era bebeluș cu diabet zaharat de tip I. Anul trecut, a început să se simtă tot mai rău și acuza o durere mare de cap.

A fost internat la Timișoara, Spitalul Luis-Turcanu, unde a urmat mai multe tratamente, dar fără rezultat. După mai multe investigații a venit crunta veste: tumoră pe creier.

Adolescentul fost operat la București, la Spitalul Bagdasar Arseni, iar apoi a urmat cure de chimioterapie la Spitalul “Fundeni” și de radioterapie în spitalul din Turcia, dar cu toate acestea starea lui încă era rea. După 3 luni de pauză a început o nouă cură de chimioterapie în Turcia, care va fi urmată de două intervenții de transplant de celule stem care sunt extrem de costisitoare.

Pentru prima intervenție, al cărei cost se ridică la 72.000 de euro, familia reușit să strângă banii, însă trebuie să mai strângă și pentru cea de-a doua o sumă aproape la fel de mare.


Alături de George în această perioadă de grea încercare sunt colegii de liceu care s-au gândit ce ar putea face pentru a-i veni în ajutor. Așa le-a venit ideea să organizeze un târg caritabil, iar banii din vânzări vor fi direcționați spre tratamentul necesar. Așa au reușit să și facă cunoscută povestea colegului lor, iar oamenii care pot și vor să doneze pot să facă acest lucru.

Pe numele mamei, Borozan Maria, au fost deschise două conturi care pot fi găsite și pe Facebook, în grupul “Din suflet pentru Geo”. Tot acolo sunt și informații despre starea lui și despre modalitățile în care poate fi ajutat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.