ECDL este organizatorul naţional al concursului internaţional BEBRAS, ce îşi propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii computaţionale şi să îi atragă spre Informatică.

Anul acesta, BEBRAS se va desfășura, în toată lumea şi în toate școlile interesate din România, în perioada 9-22 noiembrie 2020. Participarea este voluntară pentru profesorii coordonatori şi gratuită pentru toţi elevii români.
Înscrierile profesorilor se fac în perioada 5- 11 octombrie, iar înscrierile elevilor vor avea loc în perioada 19 – 25 octombrie.

Competenţele de gândire algoritmică şi programare pot fi certificate internaţional prin modulul internaţional ECDL Computing (Python).

În fiecare an, mii de elevi din întreaga ţară, alături de sute de profesori coordonatori, se alătură evenimentului global BEBRAS International Challenge.

Participarea la această competiţie le oferă elevilor oportunitatea de a-și testa abilitățile logice și de calcul, prin intermediul diferitelor tipuri de probleme amuzante, dar și provocatoare.
Competiția se desfășoră exclusiv online în cadrul fiecărei unități școlare, sub supravegherea unui profesor. Participarea la acest concurs este gratuită pentru toţi elevii.

Competiţia se desfăşoară pe 4 categorii: Benjamin (clasele V si VI), Cadet (clasele VII si VIII), Junior (clasele IX si X), Senior (clasele XI si XII).
Înscrierile profesorilor se desfăşoară online pe pagina concurs.bebras.ro/admin/ în perioada 5-11 octombrie, urmând ca elevii să se înscrie în perioada 19-25 octombrie.

Elevii români vor răspunde provocării BEBRAS în perioada 9-22 noiembrie, în acelaşi timp cu tineri din peste 50 de ţări din întreaga lume.

Până acum, au participat peste 57.000 de elevi din toată țara la ediţiile anterioare BEBRAS Romania.
Informaţii despre Bebras România sunt disponibile pe bebras.ro sau la concurs[at]bebras.ro.

ECDL sprijină cu fermitate inițiativele de dezvoltare a competențelor digitale și pledează în favoarea unei abordări integrate a educației IT, care să îi ofere fiecărui elev posibilitatea de a învăța elementele fundamentale ale informaticii, în acelaşi timp cu alfabetizarea digitală.

Contextul crizei sanitare actuale a demonstrat rolul esențial pe care îl au tehnologiile şi aptitudinile digitale, care ne permit să învăţăm şi să lucrăm în continuare.
Astăzi, este esenţial ca elevii şi profesorii să îşi dezvolte abilităţi ITC solide. Numai aşa şcolile pot beneficia de tehnologia online şi de toate oportunităţile şi facilităţile digitale de învăţare şi predare.
Competențele de alfabetizare digitală sunt relevante și susțin toate celelalte materii. Ca urmare, aceste competenţe ar trebui dezvoltate simultan și complementar cu Informatica.

În România până în prezent, aprox. 100 000 de liceeni şi-au echivalat proba de competenţe digitale de la Bacalaureat cu ECDL PROFIL BAC.

ECDL a lansat modulul Computing, prin care se pot certifica la standard internaţional competenţele de programare (Python) şi gândire algoritmică.

În calitate de autoritate de certificare a competențelor digitale, ECDL ROMANIA se implică activ în ghidarea tinerilor spre accesul la competențe digitale reale și oferă instrumentele utile pentru provocările ce decurg din transformările tehnologice. Dezvoltarea aptitudinilor IT joacă un rol critic în revigorarea economiei României, prin educarea unei forțe de muncă inovative și minimizarea diviziunii digitale și va fi parte integrantă din succesul pe care îl va înregistra politica unei creșteri inteligente, susținute și inclusive.

Aflaţi mai multe despre standardul internaţional de certificare a competenţelor digitale ECDL/ ICDL pe ecdl.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.