Elevii si profesorii se vor bucura de o minivacanta, un weekend prelungit, deoarece luni, 5 octombrie, adică de Ziua Educatiei, nu se fac cursuri. Scolile vor fi inchise, deoarece aceasta zi libera este cuprinsa in Contractul Colectiv de Munca. Ziua de 5 octombrie fiind zi nelucărtoare nu se vor face nici cursuri online.

Ziua Mondiala a Educatiei (Journée mondiale des enseignants / World Teachers’ Day) este marcata in fiecare an la 5 octombrie. In 2020, de Ziua Educatiei, se marcheaza 54 de ani de la adoptarea Recomandarii UNESCO si a Organizatiei Internationale a Muncii cu privire la statutul cadrelor didactice (1966).

“Art. 28 (1)
(4) Sunt zile nelucratoare:
– zilele de repaus saptamanal;
– 1 si 2 ianuarie;
– 24 ianuarie – Ziva Unirii Principatelor Romane;
– Vinerea Mare, ultima zi de vineri inaintea Pastelui;
– prima, a doua zi si a treia zi de Pasti;
– 1 Mai;
– 1 lunie;
– prima si a doua zi de Rusalii;
Adormirea Maicii Domnului;
– 5 Octombrie – Ziua Mondiala a Educatiei;
– 30 Noiembrie – Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei; – 1 Decembrie;
– 25 si 26 decembrie;
– doua zile lucratoare, pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestor culte.
(5) In cazul in care, din motive justificate, salariatii presteaza activitate in zile nelucratoare/zile de sarbatoare legala, acestia beneficiaza de 2 zile libere pentru fiecare zi lucrata in zilele de repaus saptamanal/sarbatoare legala, acordate in urmatoarele 30 de zile”, prevede documentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.