Platformă online pentru cadrele didactice din comunităţi defavorizate |

Platformă online pentru cadrele didactice din comunităţi defavorizate

Share Button

O platformă online cu aplicaţii digitale destinată cadrelor didactice din opt comunităţi defavorizate pentru predarea la distanţă va fi pusă la dispoziţie în cadrul iniţiativei ”Reacţie pentru educaţie”, lansată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, alături de organizaţia neguvernamentală Narada.

“Platforma pune la dispoziţia cadrelor didactice un formular pentru exprimarea nevoilor materiale pe care aceştia şi elevii lor le au în demersul pe care îl desfăşoară acum pentru continuarea educaţiei la distanţă. (…) Deja dotările materiale pentru profesorii din opt comunităţi defavorizate, în ceea ce priveşte educaţia în medii digitale şi pentru elevii lor, vor fi realizate în scurt timp. Pe platforma narada.online vor fi disponibile spaţii de lucru pentru fiecare dintre aplicaţiile digitale folosite de profesori în predarea la distanţă. Acest spaţiu virtual are capacitatea de a oferi sprijin constant pentru cele peste 30.000 de cadre didactice în familiarizarea cu aplicaţiile, platformele şi software-urile educaţionale disponibile gratuit”, se arată într-un comunicat al MEC.

Începând cu data de 1 aprilie, în cadrul platformei digitale, prin intermediul “NaradiX”, vor fi generate clase digitale susţinute de oameni de afaceri, personalităţi din showbiz, profesori şi traineri.

Totodată, vor fi abordate subiecte de interes pentru elevi, studenţi şi profesori, cu referire la perioada actuală.

“În contextul actual, mai mult decât oricând, oamenii s-au solidarizat în jurul educaţiei. Iniţiativa ‘Reacţie pentru educaţie’ vine să contribuie în această perioadă în care, deşi despărţiţi unii de alţii, învăţarea trebuie să continue. Îmi doresc ca acest moment să deschidă drumul prin care tehnologia în educaţie să fie accesibilă tuturor”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, citată în comunicat.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *