În weekend Opera Comică pentru Copii (OCC) se îmbracă de Carnaval!

Eveniment în PREMIERĂ la OCC, ,,Noaptea Carnavalului”

Pentru două nopți, 14 și 15 februarie, Opera Comică pentru Copii se transformă ca prin magie într-o mică Veneție. Sunteți invitați într-o lume de poveste, în care veți fi întâmpinați de îndrăgitele personaje din spectacolele OCC! Călătoria în Veneția imaginată de OCC se desfășoară sub forma unor tururi ghidate, prin culisele nepătrunse ale teatrului. O să vă bucurați alături de copii de atmosfera de carnaval, de costume fastuoase și momente artistice deosebite.

Ateliere de Creație la Magazinul OCC

În cele două „Nopți de Carnaval”, cei mici sunt invitați la atelierele de creație organizate de Magazinul Operei Comice pentru Copii. Fie că își vor crea măști și jobene, sau vor alege doar să le dea culoare, micii participanți se vor bucura să-și realizeze propriile costume de carnaval. Creativitatea fără limite pe care o au copiii este cea care va da viață unor elemente unicat, pe care le vor purta cu mândrie. Biletele pentru ateliere se achiziționează direct la Magazinul OCC.

”Onix și Barton” ne arată în acest weekend ce înseamnă prietenia adevărată!

Alături de Onix și Barton descoperiți lecții valoroase despre familie, prietenie, singurătate, iubire și rezistentă! În aceast weekend, prietenoasele personaje oferă ultimele două reprezentații din stagiune. Sâmbătă și duminică, pe 15 și 16 februarie, în SalaUnderGrant, de la ora 10:00.

Clasica poveste ”Scufița roșie” în PREMIERĂ la OCC

Finalul lunii martie aduce la Opera Comică pentru Copii premiera baletului ,,Scufița Roșie”, adaptare după povestea fraților Grimm, în regia și coregrafia balerinei Andreei Soare. Călătoria spre casa bunicii a Scufiței Roșii, întâlnirea acesteia cu lupul și întreaga ei aventură va fi adaptată într-un spectacol de balet interactiv, în Sala UnderGrant.

”Principala surpriză și o nouă provocare pentru mine este debutul ca regizor și coregraf pentru „Scufița Roșie”, baletul ce va avea premiera în luna martie. Pe parcursul ultimilor doi ani am observat că cele mai de succes spectacole susținute în Sala UnderGrant au fost cele care au avut la bază povești foarte cunoscute, întâlnite în toate mediile la care un copil are acces (desene animate, filme, cărți de colorat, jocuri), lucru care m-a îndemnat să aleg acest titlu. Avem de a face cu o poveste cu un puternic mesaj educativ și inițiatic, acela al protecției materne și al auto-protecției pe care copilul trebuie să și-o dezvolte, iar într-o lume din ce în ce mai vulnerabilă în privința spațiului și al securității private, maniera în care povestea previne copilul pe această temă este potrivită pentru completarea spectrului educației culturale și civice. În demersul de formare al exemplelor personale ale copiilor, identificarea Scufiței Roșii cu baletul (profesie îndrăgită la care aspiră foarte multe fetițe) este un mijloc prin care receptarea mesajului poveștii devine mult mai facilă. Ineditul proiectului pe care îl propun este reprezentat de caracterul deschis al finalului poveștii și de implicarea direct publicului, a copiilor, în stabilirea cursului pe care povestea trebuie să îl urmeze. Spectatorii aleg propriul erou.” (Andreea Soare)

Programul complet este disponibil pe site-ul instituției (www.operacomica.ro), iar biletele pentru toate spectacolele Operei Comice pentru Copii sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *