Picasso la 7 ani |

Picasso la 7 ani

Share Button

Supranumit de presa germană ”mini Picasso”, Mikail Akar, băiatul de doar șapte ani, originar din Köln, vinde în toată lumea tablouri de câteva mii de euro fiecare. Micuțul ce face valuri deja în lumea artei își vinde operele nu doar în Germania,ci și Franţa şi Statele Unite ale Americii.

Tatăl copilului, Kerem Akar. care este și agentul său a declarat presei că a descoperit din întâmplare harul fiului său, după ce i-a oferit o pânză şi câteva pensule la a patra aniversare, ca alternativă la numărul mare de maşinuţe şi figurine cu care să se joace.

”Primul tablou a fost fantastic şi am crezut că soţia mea l-a pictat”, a declarat tatăl, deși mama nu este artisă. Dar după al doilea şi al treilea tablou a devenit clar că micuțul are talent.

O lucrare din cea mai recentă colecţie a fost vândută recent cu 11.000 de euro, în beneficiul asociaţiei pentru copii susţinută de Manuel Neuer, portarul-vedetă al echipei germane de fotbal.

Însă, copilul se mândreşte cu faptul că şi-a dezvoltat propriul stil: aplică vopsea pe pânză echipat cu… mănuşile de box ale tatălui său.

Diana Achtzig, directoarea galeriei de artă contemporană Achtzig din Berlin, s-a declarat impresionată de imaginaţia şi variaţia lui Mikail Akar. ””Cât timp cât are pe cineva care îl susţine şi care nu îl exploatează are un viitor luminos”, a spus ea.

Tânărul artist își dorește însă să devină fotbalist profesionist. El a povestit încântat că echipa sa şcolară a reuşit recent o victorie cu 8-0. ”Pictura este destul de obositoare pentru mine. Uneori poate să dureze mult timp… mai ales cu mănuşi de box”, a spus el.

Tatăl băiatului a dat asigurări că el şi soţia sa încearcă să nu facă presiuni asupra fiului lor şi să-l protejeze de această glorie bruscă. ”Dacă este prea mult pentru el, vom interveni. Refuzăm multe cereri”, a afirmat Kerem Akar. “El pictează doar când vrea, uneori o dată pe săptămână, alteori o dată pe lună”, a adăugat el.

Tatăl recunoaşte că viaţa i s-a schimbat radical de când a descoperit talentul fiului său şi că el şi soţia sa ”trăiesc pentru artă” în prezent.

Cu peste 40.000 de fani pe Instagram, tânărul artist intenţionează să cucerească lumea. După Köln, el va expune pentru prima dată în viaţa sa în străinătate – la Paris, în primăvara acestui an.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *