Retragere voluntara pentru produsul Monitor video pentru bebelusi Philips Avent

In conformitate cu prevederile Legii nr 245/2004 (r1) privind securitatea generala a produselor, transpunere a directivei europene 2001/95/CE, Philips Romania SRL a notificat Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor despre inceperea unei campanii de retragere voluntara pentru produsul Monitor video pentru bebelusi Philips Avent (SCD620), tara de origine China, potrivit unui comunicat de presa.

Asa cum este specificat in Formularul de notificare transmis la ANPC, Philips retrage de pe piata si inlocuieste voluntar toate cele sapte modele de monitoare video digitale pentru copii din seria SCD620, produse in perioada ianuarie 2016 – martie 2018.
Produsele care ar putea fi afectate sunt: SCD620/79, SCD620/78, SCD620/93, SCD620/52, SCD620/26, SCD620/05, SCD620/01. Numarul produselor vandute in Romania este de 717.
La sectiunea detalii despre pericol, reprezentantii societatii Philips mentioneaza ca au descoperit faptul, ca in cazuri foarte rare, bateria se poate supraincalzi cand este conectata la o sursa de curent electric. Acest fapt ar putea conduce la un potential pericol de incendiu.
Retragere volutara de produs, va incepe pe data de 8 ianuarie 2020, prin contact direct prin adresa de e-mail a consumatorilor inregistrati in baza de date MyPhilips CRM si printr-o pagina dedicata https://www.philips.ro/c-w/support-home/recall/avent-baby-monitors-scd620-series.html.
Pentru o corecta informare a consumatorilor ANPC a publicat informatii despre aceasta campanie, respectiv Formularul de notificare, atat pe pagina web a ANPC www.anpc.ro – Retrageri voluntare de produse, cat si pe pagina de Facebook.

Sfaturi pentru consumatorii care achizitioneaza articole de puericultura
• sa achizitioneze produsele numai din magazine autorizate si raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala), de care vor avea neaparat nevoie in caz de o eventuala reclamatie;
• sa examineze cu atentie produsele, inainte de a lua decizia de cumparare;
• sa cumpere produse adecvate locului de instalare, tipului de masina, dupa caz, dar si varstei si greutatii copilului;
• sa stie ca eticheta/ambalajul produsului trebuie sa contina denumirea si/sau marca producatorului sau importatorului si adresa sediului social al acestuia;
• sa verifice existenta instructiunilor de utilizare (asamblare, siguranta in functionare, intretinere), a avertismentelor generale de siguranta si a avertismentelor specifice tipului de articol de puericultura respectiv;
• sa verifice daca instructiunile de utilizare si avertismentele sunt traduse in limba romana;
• toate articolele de puericultura, puse in vanzare de catre producatori, trebuie sa indeplineasca cerintele de siguranta in vigoare, astfel incat sa fie produse sigure, in sensul Legii nr. 245/2004 (r1) privind securitatea generala a produselor. De aceea, este foarte important ca instructiunile de asamblare si de folosire, precum si avertismentele de siguranta care insotesc produsele sa fie respectate intocmai;
• criteriul de baza in alegerea unui articol de puericultura potrivit copilului trebuie sa fie intotdeauna siguranta copilului.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *