Un volum din seria Harry Potter, cu autograful autoarei şi achiziţionat cu un penny, a fost vândut la o licitaţie cu suma de 2.300 de lire sterline, potrivit presei internaționale.

Volumul ”Harry Potter And The Chamber of Secrets” – Harry Potter şi Camera Secretelor a fost scos la licitație de Mark Cavoto, un om de afaceri care deţine circa 1.500 de cărţi din seria Harry Potter, și care a comandat acest volum de pe Amazon cu doar un penny, fără să-şi dea seama că are autograful autoarei. Presa internațională comentează că acesta face mulți bani cumpărând volume de colecție din seria Harry Potter și revânzându-le apoi. Cavoto a cumpărat şi a vândut circa 3.000 de cărţi cu Harry Potter de-a lungul anilor.

Potrivit casei de licitaţii, volumul a ajuns în posesia unui cumpărător internaţional privat.

Mark Cavoto a decis să scoată volume din seria Harry Potter la vânzare când fiica sa, Holly, acum în vârstă de 25 de ani, a început să le colecţioneze dându-şi seama că poate cere un preţ mai mare.

Când Holly era copil, adora cărţile cu Harry Potter şi a început să le colecţioneze, potrivit lui Cavoto. Cu zece ani în urmă, au decis să vândă unele dintre cărţile mai vechi, iar trei dintre acestea s-au dat în doarde 20 de minute pe eBay pentru 9,99 de lire sterline fiecare. Cavoto, care
deține un magazin în Buxton, şi-a dat seama că este o oportunitate de afaceri. El a spus că a dat de exemplarul semnat de J.K. Rowling într-o perioadă în care cumpăra circa 10 cărţi pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.