Videoclipul în care doi copii au interpretat o melodie pro-PSD în campania electorală pentru europarlamentare a fost făcut la dorinţa bunicilor celor doi, după ce organizatorii unui eveniment local au fost huiduiţi. Materialul face parte din activitatea artistică a copiilor, spun părinţii.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş transmis, marţi, la solicitarea MEDIAFAX, cu concluziile anchetei derulate în cazul xcopiilor care au înregistrat un clip electoral pentru o formaţiune politică, părinţii copiilor şi-au exprimat acordul pentru ca aceştia să filmeze videoclipul respectiv.

„DGASPC Maramureş a fost sesizată, dar în acelaşi timp s-a autosesizat, în urma postării şi distribuirii pe reţeaua de socializare Facebook a unui videoclip în care apar minori, demarând activităţile specifice în astfel de cazuri. În cursul zilei de 24 mai, reprezentanţii autorizaţi ai instituţiei au iniţiat demersuri în vederea identificării minorilor din videoclip, dar şi reprezentanţilor legali ai acestora,
pentru a verifica dacă există acordul părinţilor pentru apariţia minorilor în clipul electoral. În urma discuţiilor derulate între reprezentanţii instituţiei noastre şi părinţii copiilor a reieşit că aceştia şi-au exprimat acordul pentru ca minorii să filmeze videoclipul respectiv. În plus, părinţii au declarat că cei doi minori au o activitate artistică susţinută, ce este reflectată constant pe contul propriu de YouTube, considerând că acest videoclip face parte din activitatea lor artistică”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii DGASPC Maramureş au subliniat că tatăl copiilor a declarat că realizarea videoclipului s-a făcut la dorinţa bunicilor copiilor şi a lui, în urma unui incident din cadrul evenimentului “Zilele Maramureşului”, „când mai multe persoane au huiduit şi jignit persoanele implicate în evenimentul respectiv, la acţiune fiind prezenţi şi copii”.

„Dânsul a considerat acest lucru nepotrivit în contextul în care evenimentul nu a avut caracter politic. Conform declaraţiei tatălui minorilor, videoclipul a fost filmat în regie proprie, după care a fost postat pe YouTube, ulterior fiind preluat de alte persoane care au rezonat cu mesajul melodiei (). Totodată, tatăl a declarat, pe proprie răspundere, că dânsul şi familia extinsă nu sunt membri ai vreunei formaţiuni politice, specificând că nici dânsul şi nici minorii nu au obţinut avantaje/beneficii de natură materială sau de altă natură ca urmare a realizării videoclipului”, se mai arată în comunicat.

În condiţiile în care răspunderea pentru creşterea şi asigurarea dezvoltării copilului revine în primul rând părinţilor, aceştia având obligaţia de a-şi exercita drepturile şi de a-şi îndeplini obligaţiile faţă de copil ţinând seama cu prioritate de interesul superior al acestuia, reprezentanţii DGASPC Maramureş l-au consiliat şi conştientizat pe tatăl minorilor în vederea evitării, în viitor, a expunerii copiilor la evenimente sau acte artistice cu caracter politic.

Tatăl celor doi copii din Baia Mare, dar şi un bărbat care a distribuit imaginile, au fost amendaţi în acst caz, cu câte 2.500 de lei.

Videoclipul ar fi fost filmat în incinta Muzeului Satului din Baia Mare.

Codrin Ştefănescu postase pe Facebook o melodie maramureşeană, interpretată de doi copii. „A mai apărut un cântec superb din Ţara Maramureşului ! Despre PSD”, scria Codrin Ştefănescu.

Ulterior, într-un comentariu, el preciza că nu PSD a comandat cântecul.

„Superbă melodia! Nu noi am comandat asta! Oamenii cântă din tot sufletul. În toată ţara”, mai scria Ştefănescu.

În cântecul „Hai Români ieşiţi la vot”, doi copii interpretau o linie melodică specifică zonei Maramureşului, pe un text în care oamenii erau îndemnaţi să voteze PSD: „Frunză verde de bostan/Eu nu-i fac sluj lui Timmermans” şi ”PSD-ul nu jigneşte/El doar că ne ocroteşte/Grădiniţe, şcoli şi bani/Ca s-ajungem oameni mari/De la PSD învăţăm/Pe bunici să-i ajutăm/Pe bunici să-i ajutăm/Cu pensia lor mărită/Viaţa e mai liniştită”, erau doar câteva dintre versurile cântecului pro-PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.