Cercetaşii Românie anunță cea de-a XI-a ediție a Festivalul Luminii din București |

Cercetaşii României anunță cea de-a XI-a ediție a Festivalul Luminii din București

Share Button

Peste 1000 de cercetaşi bucureşteni din cadrul Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României” vor lumina sâmbătă, 25 mai, Parcul Carol cu peste 20.000 de felinare, în cadrul Festivalului Luminii.

Ajuns la editia a XI-a în București, Festivalul Luminii este o invitație deschisă adresată tuturor vizitatorilor Parcului Carol, în cadrul căruia vor redescoperi frumusețea lucrurilor mărunte și a căldurii jocurilor de lumină. Evenimentul de o zi este organizat de cele 18 centre locale din București și va debuta începând cu ora 17:00. Cercetașii au pregătit o serie de activităţi menite a îi deconecta pe bucureşteni de la stresul cotidian și de a îi îndemna să petreacă câteva ore în aer liber, bucurându-se alături de cei dragi de momente cu adevărat surprinzătoare. Astfel, vor avea loc simultan mai multe ateliere dedicate copiilor și adulților, iar o dată cu lăsarea serii, începând cu ora 20:00, vor fi aprinse 20.000 de lumânări amplasate în gulguţe ce vor străjui aleile parcului. Siguranța lor și a celor din parc va fi asigurată de voluntari și prieteni ai Cercetașilor care se vor asigura că fiecare își va găsi activitatea preferată și va putea avea cel mai spectaculos moment de fotografiat.

Pe parcursul a câtorva ore, aleile Parcului Carol, vor fi învăluite de râsete, cântece şi lumină caldă. Astfel, Cercetașii României doresc să le reamintească membrilor comunității locale de bucuria lucrurilor mărunte și că prin implicare fiecare poate transforma parcul într-un loc magic, o oază de bucurie și fericire. Totodată, sâmbătă se va putea aprecia efervescența celei mai mari mişcări de tineret din lume și vom afla cum prin educație şi implicare, cercetaşii lasă lumea un pic mai bună decât au găsit-o.

Accesul la eveniment este liber, iar Festivalul Luminii este o ocazie de a îi cunoaşte mai bine pe cercetași dar și de a afla mai multe despre proiectele lor iar cei interesați vor putea afla și cum pot deveni membri, atât copii precum și adulți. Aşadar, bucureştenii sunt invitaţi să vină şi să descopere spiritul celei mai mari mişcări de tineret şi să afle cum, prin educaţie şi implicare, fiecare poate schimba orașul sau cartierul în care trăiește.

Pentru mai multe informații, Cercetașii României au lansat și o pagină dedicată evenimentului pe rețeaua de socializare Facebook. Cei interesați să participe pot accesa mai multe informații prin intermediul paginii dedicate evenimentului, https://www.facebook.com/festivalulluminiibucuresti. Iar pasionații de fotografie pot urmări activitatea organizației naționale a cercetașilor pe adresa de Instagram https://www.instagram.com/cercetasii_romaniei/

Cercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetășia oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea și egalitatea, leagă noi prietenii. Cercetășia responsabilizează prin practicarea democrației, dezvoltă potențialul fiecărui individ și al grupurilor, responsabilizându-i și insuflându-le valori clare.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *