Dumbo, în regia lui Tim Burton, o reinterpretare a clasicului film de animaţie Disney

Regizorul Tim Burton, care revine pe ecrane cu Dumbo, o versiune live-action a clasicului film Disney, nu a fost niciodată un admirator al spectacolelor de circ: nu-i plac animalele în cuşcă şi nici clovnii. În schimb, l-a atras mereu ideea de a lăsa totul baltă pentru “a se alătura unui grup de marginali”, notează AFP.

Potrivit Agerpres.ro, cu atât mai mult când protagonistul spectacolului este un pui de elefant care poate zbura. Regizorul american, acum în vârstă de 60 de ani, a decis să realizeze propria versiune a peliculei Dumbo, clasicul film de animaţie Disney, care va putea fi urmărit şi în cinematografele româneşti începând cu 29 martie, potrivit imdb.com.

“La Dumbo mi-a plăcut pur şi simplu imaginea unui elefant care zboară şi e diferit. Astfel de subiecte mă atrag în mod special”, a explicat cineastul pentru AFP, adăugând că la şcoală era supranumit “excentricul”.

Iar acest lucru, crede regizorul, i-a oferit într-un fel libertatea de a deveni ceea ce şi-a dorit, fără să fie nevoit să se prefacă.

În filmul lui Burton, animalele nu vorbesc, Dumbo nu vorbea nici în versiunea Disney, iar oamenii ocupă un loc mai important în comparaţie cu pelicula animată din 1941.

Spre deosebire de remake-ul recent al peliculei “Frumoasa şi bestia”, care a urmat cu fidelitate clasicul animat din 1991, “Dumbo”, în regia lui Tim Burton, s-a îndepărtat destul de mult de original. Cineastul a păstrat însă câteva scene cum ar fi vizita foarte emoţionantă pe care puiul de elefant i-o face mamei sale aflată în spatele gratiilor.

Dumbo vine pe lume în circul lui Max Medici (interpretat de Danny DeVito), după care ajunge în proprietatea lui Holt Farrier (Colin Farrell), un veteran rămas fără un braţ în timpul Primului Război Mondial şi nevoit apoi să renunţe la spectaculosul său număr de circ.

La frustrările lui Farrier contribuie şi faptul că bărbatul, rămas văduv, nu reuşeşte să comunice cu copiii săi, cei care descoperă talentul lui Dumbo când elefantul reuşeşte să apuce o pană cu trompa.

Cea mai mare provocare a acestui lungmetraj filmat în studiourile din apropierea Londrei a fost că personajul principal nu a fost prezent pe platoul de filmare: puiul de elefant a fost creat cu ajutorul efectelor speciale. Tim Burton a văzut rezultatul final abia în urmă cu câteva săptămâni.

Din distribuţie fac parte Dany DeVito şi Michael Keaton, doi colaboratori mai vechi ai regizorului.

Deşi prima slujbă a lui Tim Burton a fost în cadrul studiourilor Disney, regizorul mărturiseşte că ”n-am avut niciodată răbdare să fac animaţie”. În ciuda înclinaţiei sale pentru filme cu monştri, Tim Burton apreciază în filmele clasice Disney subiectele dificile pe care acestea le abordează precum moartea, despărţirea unei familii, care, potrivit cineastului, sunt tabu pentru o anumită parte din public.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *