În fiecare an, Ziua internaţională a astrologiei (International Astrology Day) este celebrată în perioada în care care se produce echinocţiul de primăvară în emisfera nordică (20-22 martie), marcând astfel şi începutul anului astrologic, atunci când Soarele intră în semnul tropical din Berbec, potrivit www.cute-calendar.com.

În 2019, fenomenul astronomic echinocţiul de primăvară se produce la 20 martie, această dată fiind considerată una dintre cele mai importante pentru astrologie şi astronomie, fiind sărbătorită cu bucuriei şi multă veselie, din cele mai îndepărtate vremuri. Astrologii, dar şi cei pasionaţi de această ştiinţă se reunesc pentru a-şi împărtăşi cunoştinţele. Dezvoltarea tehnologiei permite acestora să se întâlnească în spaţiul cibernetic, în seminarii şi conferinţe online. Astfel, Ziua internaţională a astrologiei a câştigat popularitate, fiind marcată prin diverse manifestări în tot mai numeroase părţi ale Pământului.

The Association for Astrological Networking (AFAN) a iniţiat această zi în 1993, pentru a atrage atenţia mass-media asupra aspectelor pozitive ale astrologiei şi pentru a aduna fonduri pentru grupările care fac parte din AFAN. Membrii asociaţiei au militat, cu mult timp înainte, pentru a marca această zi la începutul anului astrologic. Această zi a a înlocuit manifestările anterioare numite “Weekend-uri astrologie de sensibilizare”.

Astrologii spun că momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie, o stare de transformare profundă atât a naturii exterioare, cât şi o transformare benefică a naturii noastre umane. În perioada echinocţiului de primăvară, totul se trezeşte la viaţă, tinde să iasă la suprafaţă, să se bucure de energiile profunde ale primăverii. Omul devine asemenea unui vulcan, dornic de a erupe, de a exploda, de a realiza lucruri inedite.

Tradiţiile spirituale afirmă că orice formă de evoluţie are trei etape distincte: creaţia, menţinerea şi resorbţia sau distrugerea. La toate acestea, se adaugă şi momentul de apogeu a ceea ce s-a creat. Astfel, echinocţiul de primăvară simbolizează creaţia, solstiţiul de vară apogeul, echinocţiul de toamnă începerea perioadei de resorbţie şi solstiţiul de iarnă perioada de conservare, care echivalează cu momentul de pregătire pentru un nou ciclu temporal, potrivit Agerpres.ro.

Astrologia fascinează oamenii din cele mai vechi timpuri. Ea studiază legăturile dintre evenimentele petrecute pe Pământ şi poziţia şi mişcarea planetelor. Ţările care au dezvoltat astrologia au fost cele orientale (China, India), însă fiecare civilizaţie a dezvoltat un stil propriu de astrologie. Fiecare are interpretări diferite ale astrelor, care au rezultate similare în toate celelalte stiluri. Astrologia a fost definită de-a lungul timpului în felurite moduri. Se spune despre ea că este cea mai veche ştiinţă cunoscută. Astrologii moderni definesc astrologia ca pe un limbaj simbolic, un fel de artă. Comunităţile ştiinţifice consideră astrologia o pseudoştiinţă sau o superstiţie. În ciuda diferenţelor de opinii, majoritatea astrologilor sunt de acord că poziţionările corpurilor cereşti folosesc la interpretarea evenimentelor trecute şi prezente precum şi la prezicerea viitorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.