Un grup de 12 studenţi, de la Universitatea Tehnică (TUIASI) şi de la Universitatea „Al.I. Cuza“ (UAIC), s-au întors de la Olimpiada internaţională de matematică SEEMOUS 2019 cu medalii de argint şi bronz. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 12-17 martie la Devin, în Bulgaria, sub patronajul Mathematical Society of South Eastern Europe, scrie Ziaruldeiasi.ro.

La olimpiadă au participat 84 de studenţi de la 16 universităţi din Bulgaria, Grecia, Macedonia, România şi Turkmenistan. Politehnica ieşeană şi Universitatea „Cuza“ au participat cu câte şase studenţi, aceştia obţinând fiecare fie medalie de argint, fie de bronz. Tinerii politehnişti ieşeni au reuşit să obţină două medalii de argint şi patru de bronz, cei şase studenţi medaliaţi provenind de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Cristian Grecu şi Vlad Corduneanu au luat medalia de argint, în timp ce bronzul a fost obţinut de către studenţii Vlad Batalan, Iulian Rusu, Ioan Stanciu şi Alexandru Berigoi. Alături de studenţii de la TUIASI, la competiţie au participat şi şase studenţi de la Universitatea „Cuza“.

Toţi cei şase sunt studenţi ai Facultăţii de Informatică. Ştefan Bălăucă şi Denis Banu au obţinut medalii de argint, iar Dragoş Olteanu, Mădălin Florea, Cosmin Cruceanu şi Florin Mihai Anghel au obţinut medalii de bronz. South Eastern European Mathematical Competition for University Students with International Participation (SEEMOUS) este un concurs care se adresează studenţilor din primii doi ani de studiu. Trei dintre ediţiile anterioare au avut loc în România, în 2011 la Universitatea din Bucureşti, iar în 2014 şi 2018 la Universitatea Tehnică din Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.