Disney a încheiat procedura de preluare a 21st Century Fox, astfel luând naştere un gigant al divertismentului de o mărime fără precedent.

Tranzacţia, cu o valoare de 71,3 miliarde de dolari, a fost încheiată miercuri, la ora locală 12:02, grupul Walt Disney Company extinzându-şi astfel portofoliul media cu puţin timp înainte de lansarea serviciului său de streaming, eveniment programat în acest an.

În urma mega-tranzacţiei, Walt Disney Company a absorbit studiourile de film şi televiziune ale Fox, reţeaua de televiziune prin cablu National Geographic şi conglomeratul media TV Star India. Unele dintre activele Fox au fost transferate nou-formatei Fox Corporation.

Preşedintele şi directorul executiv al companiei Walt Disney, Robert Iger, a salutat evenimentul. ”Acesta este un moment extraordinar şi istoric pentru noi – unul care va crea o valoare semnificativă pe termen lung pentru compania noastră şi pentru acţionarii noştri”, a susţinut el într-o declaraţie.

“Combinarea bogăţiei de conţinut creativ şi talent dovedit al Disney şi 21st Century Fox creează compania preeminentă a divertismentului la nivel mondial, bine poziţionată pentru a conduce într-o epocă incredibil de dinamică şi în plină transformare”, a adăugat Iger.

Miliardarul Rupert Murdoch, fostul deţinător al 21st Century Fox, a transmis un mesaj angajaţilor săi cu două zile înainte de finalizarea procedurii de preluare, mulţumindu-le pentru munca depusă în cadrul grupului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.