România și Ungaria vor colabora în domeniul transplantului pulmonar

Sorina Pintea, ministrul Sănătății și prof.dr Miklos Kasler, ministrul Sănătății din Ungaria au convenit luni la Budapesta, încheierea unui Memorandum de Înțelegere între cele două ministere privind transplantul de plămâni.

“Din punctul nostru de vedere Memorandumul de Înțelegere transmis de partea maghiară este agreat si propunem ca doua echipe tehnice din partea ambelor țări sa înceapă discutiile pentru pregătirea detaliilor tehnice ale colaborării”, a spus Sorina Pintea în timpul intalnirii.

Ministrul Sorina Pintea a fost însoțit de Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat și dr. Radu Zamfir, președintele Agenției Naționale de Transplant.

Sorina Pintea a subliniat, inca o data, că echipa MS caută toate soluțiile pentru asigurarea tratamentului corespunzător pentru pacienții români care au nevoie de transplant pulmonar.

“Mai avem încă pacienți pe lista de așteptare care sunt cazuri complexe si pentru care facem toate eforturile sa găsim solutii”, a declarat ministrul Sănătății.

Cei doi oficiali au demarat discutii si pentru identificarea altor domenii de colaborare ca de exemplu oncologia și achiziția comună de medicamente și vaccinuri.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *