Elevii merg luni la școală

De luni, copiii se întorc la școală, după patru zile libere, având în vedere că încă nu s-a declarat epidemia de gripă. Potrivit ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, vor fi controale severe în ceea ce privește starea de sănătate a elevilor, asistenţiimedicali din fiecare unitate de învăţământ urmând să verifice dacă cei mici au febră, o stare generală proastă şi îi vor întreba pe părinţi dacă în aceste zile libere copiii au tuşit sau au strănutat mai mult decât de obicei.

Triajul se va face, potrivit ministrului, la începutul orelor în fiecare zi, iar dacă se va constata că sunt elevi care prezintă simptome de răceală sau gripă, aceştia vor fi trimişi acasă pentru a nu fi expuşi virusului şi ceilalţi copii.

Potrivit Digi24.ro, Ministrul Educaţiei a luat această decizie de reîntoarcere la cursuri în contextul în care vorbim despre ultima săptămână de cursuri din acest semestru şi spunea Ecaterina Andronescu, în aceste zile se vor încheia situaţiile şcolare.

Până în acest moment, în cazul elevilor din toată ţara au fost înregistrate aproape 6.000 de infecţii respiratorii şi gripe, iar în Bucureşti 85 de elevi au fost depistaţi cu gripă.

Acesta a fost şi motivul pentru care vineri au fost închise şcolile la solicitarea Ministerului Sănătăţii.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației: „Este foarte aproape, însă nu puteam să lăsăm copiii acasă în situaţia în care este ultima săptămână din semestru când se încheie situaţiile şcolare. Foarte mulţi copii s-ar putea să mai aibă nevoie de o notă, îi mai ascultă profesorii ca să se decidă media cu care încheie semestrul întâi.
Era complicat şi chiar aş spune că ar fi perturbat încheierea situaţiilor dacă săptămâna aceasta rămâneau acasă. De aceea este o săptămână de şcoală. Îi invit pe profesori, pe elevi şi pe părinţi să-şi aducă copiii la şcoală.

Eu cred că fiecare inspectorat şcolar avea obligaţia să găsească o formulă în aşa fel încât acest triaj la începutul orelor să poată fi făcut aşa cum trebuie.

Din informaţiile pe care eu le am din zilele anterioare, pentru că am cerut acest lucru de la începutul săptămânii care tocmai trece, lucrurile acestea s-au întâmplat. Deci copiii care arătau semne de răceală plecau acasă, cei care erau sănătoși rămâneau la şcoală. Cred că aşa se va proceda şi în continuare.

Primul triaj îl face părintele acasă pentru că părintele îşi dă seama dacă copilul este în stare de sănătate normală sau dimpotrivă. Îl duce la doctor sau îl duce la şcoală. Deci acesta ar fi un prim triaj. Sigur, şi şcoala are obligaţia să facă acest lucru.

Nu avem asemenea semnale din partea inspectoratelor şi nici din partea ministerului Sănătății către noi.

În acest moment, noi avem în sistemul de învăţământ 2,8 milioane de copii.

Pentru ziua de vineri am avut recomandarea ministerului Sănătății pentru decizia pe care am luat-o, de aceea cred că împărţim responsabilitatea cu ministerul Sănătății. Sigur că având relaţia directă cu Direcţiile de Sănătate au informaţiile foarte exacte, poate mai exacte decât reuşesc nouă să ne transmită inspectoratele. De aceea cred că acest dialog permanent cu ministerul Sănătății este foarte normal.

Nu a fost cazul, cred eu. Eu întăresc convingerea că situaţia nu este atât de gravă încât să periclităm încheierea semestrului I pentru că este ultima săptămână din semestru.”

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *