Primăria Capitalei va achiziționa trei clădiri pentru relocarea Maternității Giulești, a Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială “Prof. Dr. Dan Theodorescu”, precum și pentru o parte dintre secțiile Spitalului Cantacuzino, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București la propunerea primarului Gabriela Firea. Decizia vine după ce 31 de bebeluși născuți la maternitatea Giulești au fost infectați cu stafilococ auriu.

Clădirea care găzduiește în prezent Maternitatea Giulești, cea mai mare din București, va împlini, în curând, 100 de ani de când a fost construită. Potrivit proiectului de Hotărâre adoptat, pentru relocarea maternității Giulești este necesar un imobil cu suprafața de minimum 14.000 de metri pătrați.

În cazul Spitalului Cantacuzino este necesar un imobil cu suprafața de minimum 5.000 de metri pătrați pentru relocarea Secțiilor Obstetrică-Ginecologie I și II și Neonatologie.

Pentru relocarea Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială “Prof. Dr. Dan Theodorescu” este necesar un imobil cu suprafața de minimum 4.500 de metri pătrați.

Primăria Capitalei urmează să identifice și să achiziționeze aceste imobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.