Tratamentul cu laser este extrem de eficient chiar și în stoparea celor mai dificile cazuri de boală parodontală. Folosite frecvent în medicină, recuperare și în estetică, aparatele laser câștigă teren și în medicina dentară, datorită avantajelor pe care le oferă pacienților.
”Viitorul e luminat de laser în medicina dentară, mai ales că toată lumea își dorește tratamente fără durere, fără injecții cu anestezic, fără perioade lungi de refacere ori infecții postoperatorii”, susține dr. Dana Caranovic, specialist în stomatologie generală, parodontologie și implantologie.

”Echipamentele performante din medicinadentară – și nu mă refer aici la așa-numitele lămpi cu laser folosite pentru albirea dintilor! – sunt încă departe de a fi ceva obișnuit în cabinetele stomatologice, pentru că sunt foarte scumpe și medicii au nevoie de pregătire specială pentru a le putea utiliza, însă reprezintă cu adevărat viitorul tratamentelor și în acest domeniu”, subliniază dr. Dana Caranovic.

Potrivit specialistului, cu ajutorul tehnologiei laser de ultimă generație medicii pot face minuni în plombarea dinților, în frenectomii sau gingivectomii și alte tipuri de intervenții și pot stopa căderea dinților în cazul pacienților care suferă de parodontită.

”Parodontita, o afecțiune foarte gravă și foarte răspândită în rândul pacienților, poate fi stopată prin acestă terapie complexă, care ajută la îndepărtarea țesutului de granulație din osul alveolar, are efect antibacterial și susține vindecarea rapidă”, subliniază medicul.

Iată 10 motive pentru a apela la intervențiile dentare cu laser

1. Nu apar dureri în timpul intervențiilor;

2. Multe din tratamente nu necesită anestezie;

3. Limitează sau stopează sângerarea în zonele supuse procedurilor, în multe cazuri nefiind necesare suturi;

4. Asigură o precizie mult mai mare decât frezele dentare clasice, în tratarea suprafețelor și în detectarea cariilor, reducând riscul lezării unor țesuturi sănătoase;

5. Sterilizează suprafața pe care acționează, reducând riscul infecțiilor postoperatorii;

6. Asigură un timp de recuperare mult mai redus decât intervențiileclasice;

7. Perioada care urmează intervenției e mai ușor de suportat, durerile fiind cu mult mai mici decât în mod obișnuit;

8. Atunci când completează intervențiile clasice, cresc rata de succes a acestora;

9. Oferă posibilitatea unor intervenții rapide și nedureroase in cazulcopiilor, chiar și fără neplăcuta anestezie;

10. Elimină teama de dentist provocată în mod obișnuit de zgomotul frezei dentare, în cazul pacienților de toate vârstele.

”Utilizările laserului în stomatologie variază de la estetică și cosmetică dentară, până la la ortodonție, pedodonție, parodontologie și chirurgie orală sau implantologie. Mai mult, cu ajutorul aceleiași tehnologii pot fi îndepărtate tumorile gingivale, cele de pe bolta palatină, mucoasa obrajilor și buze, pot fi reduse inflamațiile articulației temporo-mandibulare și sensibilitatea dentară”, conchide dr. Dana Caranovic.