De 1 decembrie, se da startul sarbatorilor de iarna

Startul sărbătorilor de iarnă in Bucuresti va fi dat joi, 1 decembrie, in Piața Constituției, de unde se va aprinde și iluminatul festiv de catre Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Târgul de Crăciun București are loc în perioada 1 — 30 decembrie 2016 și poate fi vizitat zilnic, în intervalul orar 10,00 —22,00.

Manifestările organizate de Municipalitate cu ocazia sărbătorilor de iarnă vor avea loc în Piața Constituției, Centrul Istoric, Piața Universității, Piața George Enescu, Parcul Kiseleff și Parcul Tineretului.

Organizat în acest an în Piața Constituției, Târgul de Crăciun îi întâmpină pe vizitatori cu o serie de atracții: spectacole artistice, casa lui Moș Crăciun, patinoar, carusel, personaje de poveste, bucate tradiționale și daruri de sărbători. Cele peste 100 de căsuțe ale Târgului de Crăciun vor aduce în stradă bucătăria autohtonă, obiecte artizanale și decorațiuni de Crăciun.

Casa lui Moș Crăciun va fi deschisă în perioada 1 — 24 decembrie, în intervalul orar 11,00 – 13,00 și 17,00 —22,00. Tot în acest spațiu se află și cutia poștală unde copiii își pot lăsa scrisorile cu dorințele lor. Moș Crăciun “poposește” în târg în perioada 10 – 24 decembrie, în intervalul orar 11,00 – 13,00 și 17,00 – 22,00, și îi așteaptă cu nerăbdare pe copii, care îi pot spune o poezie și îl pot cunoaște mai bine.

Între 1 și 30 decembrie, între orele 10,00 — 22,00, părinții sunt așteptați cu cei mici pentru a se bucura de un carusel de poveste, patinoar în aer liber și trenuleț, toate cu intrare liberă.

Campania “Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!” continuă și în acest an. Vizitatorii pot dona jucării și cărți, care vor ajunge la copiii nevoiași.

Pe parcursul evenimentului, vor avea loc spectacole susținute de ansambluri de datini și obiceiuri din diferite zone ale țării, grupuri de copii, grupuri de colindători, cântăreți de muzică populară, artiști consacrați, trupe cunoscute și coruri celebre.

Târgul oficial de Crăciun al Capitalei este organizat anual de Primăria Municipiului București și se înscrie, încă de la prima ediție, în rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – “Christmas Markets”. Acesta este locul de unde se aprind, în fiecare an, luminile de sărbătoare ale orașului, ce se întind pe un traseu de aproximativ 23 de kilometri. Decorul este completat în fiecare an de prezența unui brad deosebit, care va măsura anul acesta 25 de metri și va fi decorat cu mii de luminițe.

Pentru prima dată, Centrul Istoric se alătură zonelor incluse pe harta cu evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă și găzduiește în luna decembrie evenimentele: ALT.CRĂCIUN, Târgul de Design la Hanul cu Tei, Târgul Rembrandt Christmas Festival sau Ateliere Șelari 13.

Totodată, începând cu 1 decembrie, esplanada cu statui din Piața Universității va fi animată de momente specifice sărbătorilor de iarnă și de multe surprize. Bucureștenii și turiștii sunt așteptați să se bucure de sărbători alături de cei dragi într-un cadru de poveste, în jurul unui brad înalt de 14 metri, și să savureze un pahar cu vin fiert și preparate delicioase.

În data de 17 decembrie, bucureștenii sunt așteptați și în Piața George Enescu, zona Ateneului Român, la Târgul Atheneum Christmas Fairy.

Teatrul Ion Creangă organizează timp de cinci zile, între 16 și 20 decembrie, în Parcul Kiseleff, evenimentul “Crăciunul Copiilor”. Ajuns la cea de-a doua ediție, evenimentul reunește spectacole de teatru, concerte de colinde și ateliere de creativitate dedicate copiilor de toate vârstele. Nu vor lipsi din program nici atelierele de muzică și teatru de umbre sau sesiunile de meșterit decorațiuni. Intrarea este liberă.

De asemenea, copiii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani sunt așteptați la “Festivalul Fulgilor de Nea”, în Parcul Tineretului — intrarea Gheorghe Șincai, în perioada 5-9 decembrie, între orele 10,00 — 19,00.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
  • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
  •  
  • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
  •  
  • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
  •    

    Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici