Romanii aleg sa plece in vacanta de 1 Decembrie, in detrimentul sarbatorilor de iarna

Romanii aleg sa plece in vacanta de 1 Decembrie, in detrimentul sarbatorilor de iarnaIn 2016 romanii au renuntat la calatoriile in afara tarii de Craciun sau Revelion, in favoarea mini-vacantei de 1 Decembrie. Majoritatea rezervarilor au fost facute pentru perioada 30 Noiembrie – 4 Decembrie 2016, turistii romani optand sa rezerve o mini-vacanta de 4 nopti, in cuplu sau alaturi de prieteni, potrivit unei statistici intocmite de o agentie de turism online.

Cele mai cautate destinatii au fost cele recunoscute pentru pietele de Craciun, cum ar fi Viena si Praga, dar si destinatiile europene cu clima mai calda, cum ar fi Barcelona, Lisabona, Sicilia, Sardinia si Cipru.

Pretul de pornire pentru un city break este de 129 euro/persoana (bilet de avion si trei nopti cazare incluse)si de 20 euro pentru un bilet de avion spre o destinatie europeana.

Zilele libere influenţeaza evoluţia rezervarilor turistice

”In 2016 turistii romani nu mai au traditionala punte intre 25 Decembrie si 2 Ianuarie. Atat Craciunul cat si Anul Nou se vor sarbatori in zile de Duminica, motiv pentru care multi dintre turistii romani au ales sa isi faca vacanta de iarna in perioada 30 Noiembrie – 4 Decembrie. Preturile sunt cu pana la 50% mai mici decat in perioada sarbatorilor, aglomeratia pe marile aeroporturi inca nu se instaureaza, deci romanii au toate atu-urile pentru a avea o vacanta reusita de 1 Decembrie”, a declarat Daniel Truica, Managing Partner Vola.ro.

Schimbare in topul destinatiilor preferate de romani

Perioada libera generoasa, de 4-5 zile, i-a incurajat pe romani sa schimbe destinatiile de city break cautate in anii anteriori, cum ar fi Roma, Londra, Paris si sa aleaga destinatii cu clima mai blanda si destinatii in care au loc evenimente, cum ar fi targurile de Craciun, concerte si spectacole.

”Evolutia preferintelor de city break ale romanilor arata o maturizare a pietei. Niciodata nu vom inregistrascaderi masive catre marile capitale europene, decat punctual, datorate evenimentelor ce ridica semne de intrebare asupra securitatiituristilor, cum s-a intamplatin cazul Paris sau Bruxelles, insa faptul caincep sacreascasi destinatiile mai mici, inseamna ca romanii au trecut de pragul destinatiilor-vedeta”, a completat Daniel Truica.

Preturile sunt pentru toate buzunarele. Cel mai ieftin zbor dus-intors achizitionat online a fost 20 euro de persoana spre Roma. Pentru un city break complet la Roma, pretul de pornire a fost de la 159 euro in care se includ avionul si trei nopti de cazare.

Printre cele mai avantajoase oferte se numara city break-urile la Venetia, unde pretul a inceput de la 129 euro de persoana, cu transportul si cazarea asigurate.

Pachetele catre pietele de Craciun incep de la 299 euro, pentru un city break la Viena cu 3 nopti de cazare incluse si transport cu avionul.

Pentru un city break in destinatii mai calde, precum Barcelona, pachetele au inceput de la 329 euro de persoana pentru avion si trei nopti cazare.

Printre preferintele romanilor pentru mini-vacanta de 1 Decembrie se regaseste si Dubai, unde cel mai ieftin pachet de vacanta, format din avion si patru nopti cazare, porneste de la 860 euro.

Specialistii mai spun ca majoritatea calatoriilor  pentru aceasta perioada sunt pentru vacante in cuplu. Aproximativ 20% dintre solicitarile de city break-uri in mini-vacanta de 1 Decembrie au fost realizate de grupuri de cel putin patru membri. Spre exemplu, un grup de 6 persoane care a optat sa calatoreasca la Londra de 1 Decembrie, a platit 261 euro/persoana pentru biletul de avion si cazarea doua nopti.

De regula, turistii de city break nu opteaza pentru bagaj de cala daca acesta nu este inclus in pret si prefera sa se limiteze la bagajul de mana.

 

Share Button