Sporturi extreme, hip hop, graffiti si street dance in Parcul CarolPrimăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS, organizează în acest weekend, în Parcul Carol, Festivalul de cultură urbană “UNDERval”, eveniment de promovare a artei urbane, destinat tinerilor bucureşteni.

Aflat la prima ediţie, UNDERval îşi propune culturalizarea şi participarea activă, într-un spaţiu organizat, a împătimiţilor de sporturi extreme, muzică, dans şi design. Festivalul îi aşteaptă pe tinerii bucureşteni sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 22.00.

Pentru iubitorii de skateboarding, role freestyle, BMX sau trotinete freestyle, în capătul aleii centrale din parcul Carol, a fost amenajată o rampă special destinată sporturilor urbane. Tinerii sunt încurajaţi să vină cu propriile biciclete, role, skateboarduri, trotinete, să asiste la demonstraţii şi să înveţe trucuri noi de la cei mai experimentaţi în domeniu, dar şi să participe la concursuri.

În cele două zile de eveniment, atmosfera din Parcul Carol va fi completată cu muzică artiştilor Macanache, Muze, CTC (Doc, Deliric, Vlad Dobrescu), Cabron, Guess Who, Krem (Românii au talent), care vor urcă pe scenă special amenajată în cadrul Festivalului. Totodată, în cadrul festivalului, doi DJ vor remixa diferite melodii cunoscute , adaptându-le stilului Underground.

Pasionaţii de graffiti vor avea la dispoziţie un panou uriaş şi materialele necesare (spray- uri şi instrumente speciale) pentru a-şi pune în opera propriile viziuni artistice.

Reprezent your style este un eveniment tip concurs, organizat în cadrul Festivalului “UNDERval”, un concept marca Romanian Bboys şi Artizthick. Se doreşte a fi un manifest cultural al iubitorilor de dans, o desfăşurare a energiilor creative pentru elevii şi studenţii aflaţi în Bucureşti, cu vârste cuprinse între 7-25 ani.

RYS numără nu mai puţin de 12 workshop-uri susţinute de cei mai experimentaţi instructori de profil, şi au că scop prezentarea şi dezvoltarea fiecărui stil de dans urban, prin metode de antrenament şi moduri de pregătire care să ajute la o performanţă cât mai bună. Totodată, cei mai cunoscuţi profesori îi vor învaţă pe tineri paşii de baza ai unui stil de viaţă sănătos şi echilibrat.

Reprezent Your Style este un eveniment împărţit în două categorii de evenimente, destinate dansatorilor amatori şi profesionişti din toată ţară: Workshop & Classes (Cursuri cu participare gratuită) şi Battle (concurs de dans).

A. Workshop & Classes (Cursuri cu participare gratuită) vor avea o durata de 45 minute/curs şi se vor desfăşura în zile 18 şi 19 iunie, în intervalul orar 10.00 – 14.00, pe platoul aflat în Parcul Carol din Bucureşti. Participarea în cadrul acestor cursuri este gratuită şi nu are limita de vârstă sau participanţi. Vor fi prezentate următoarele 7 stiluri de dans: House Dance, Hip Hop, Breakdance, Party Dance, Dance Hall, Waacking, Vogue.

B. Battle (Concurs de dans) Programul competiţional se va desfăşura pe parcursul celor două zile, între orele 16-21, şi are că scop principal desemnarea celor mai talentaţi dansatori. Sâmbătă, 18 iunie, va fi ziua în care se va desfăşura etapă de calificare. Finalele vor avea loc pe dată de 19 iunie, începând cu ora 16.20. Stilurile de dans abordate pe durata concursurilor sunt: Concurs 1vs1 KIDS: HIP-HOP şi Breakin’ (Breakdance), Concurs dedicat trupelor: 2vs2 ALLSTYLEZ, 3VS3 Breakin’Battle (Breakdance).