„Salvați Viețile Copiilor”: la fiecare 3 zile, un copil moare intr-un accident rutierIn România, la fiecare 3 zile, un copil moare într-un accident rutier, ia în fiecare zi, 3 copii sunt răniți, în urma unui accident rutier, conform statisticilor prezentate de IGPR – Direcția Rutieră. În 2015, la nivel național, și-au pierdut viața în accidente rutiere 141 de copii.

Aceste date sumbre au fost anuntate marti, in simpozionul National Salvati vietile copiilor, organzat de Automobil Clubul Român, cu susținerea Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Rutieră cu scopul major de a sensibiliza factorii cu responsabilități în siguranța și educația rutieră. Un alt obiectiv al specialistilor este si schimbarea comportamentului participanților la traficul rutier pentru reducerea accidentelor în rândul copiilor, care reprezintă o categorie semnificativă a populației în tragediile de pe șosea.

La finalul simpozionului s-a adoptat o rezoluție, care a cuprins mai multe propuneri pentru reducerea accidentelor rutiere în rândul copiilor. Printre acestea se numără: programe de educație școlară pentru elevi, grupuri de voluntari în preajma școlilor, campanii de siguranță rutieră la nivel național, modernizarea infrastructurii și trotuare, piste pentru biciclete, praguri limitatoare, promovarea competițiilor de karting, promovarea căștilor de protecție, promovarea intensă a scaunelor auto pentru copii, protocoale instituționale, programe speciale în școlile de șoferi.