In cadrul programului « Scoala de vara », micii bucatari vor experimenta bogatia gusturilor, a culorilor si a formelor preparand delicioase creatii culinare! 

Prin intermediul activitatilor ce presupun actiunea directa, se asigura o cale de cunoastere activa a lumii inconjuratoare; copiii sunt pregatiti pentru viata si au posibilitatea de a activa cunostintele cu privire la un mod de viata sanatos. Astfel se poate determina producerea unor schimbari de natura atitudinala, motivationala si comportamentala la nivelul personalitatii celor mici.

Pe de alta parte, cursurile de gatit pentru copii si simpla implicare a lor in secretele gatitului aduc o multime de contributii in dezvoltarea celor mici. Atunci cand copiii ajuta in bucatarie, ei invata in acelasi timp stiinta, isi dezvolta aptitudinile sociale, precum si cele de motricitate fina.
Ne dorim ca acest curs sa contribuie la cunoasterea valorilor nutritive ale alimentelor, la dezvoltarea unui comportament corect referitor la consumul alimentelor sanatoase si la stimularea consumului de fructe si legume si a altor alimente proaspete.

Micii bucatari la Centrul Educational Fecioara Maria

“COOKING TIME” ii incurajeaza pe copii sa se distreze, sa creeze lucruri originale, sa relationeze si sa invete lucruri noi fara sa uite sa se joace si sa o faca cu placere. Vom explora o tematica larga, ce cuprinde o varietate de retete si alimente – gustari si sandwich-uri cu forme inedite, salate, prajituri savuroase, torturi cu forme diferite, pizza si paste delicioase!
Vom da frau liber imaginatiei si vom savura impreuna gustari si prajituri, ne vom juca cu aromele fructelor si culoarea legumelor si, in acelasi timp, ne vom imbogati cunostintele legate de arta culinara pe care o vom explora in retetele realizate, ne vom dezvolta simtul gustativ si olfactiv prin explorarea a unor produse culinare diferite si ne vom insusi tehnici de preparare a diferitelor produse culinare cat si a utilizarii instrumentelor de bucatarie.

Micii bucatari la Centrul Educational Fecioara Maria

Durata: 30 – 60 min
Frecventa: 2 cursuri / saptamana

Tematica

Tema Preparate
Gustari sanatoase
Sandvisuri creative si apetisante
Figurine apetisanteMascote realizate din fructe, legume, branzeturi
Legume si salateSalata de vara, salata orientala (de vara), salate creative
Fructe buclucaseSuc natural de fructe, salata de fructe, frigarui de fructe, bruschete cu fructe
Crazy cookies
Deserturi raw vegan
Bucatarii iscusitiTerciuri, paste, pizza, briose

Micii bucatari la Centrul Educational Fecioara Maria

 

Centrul Educational Fecioara Maria va asteapa cu drag sa le vizitati sediile din str. Eufrosina Popescu nr. 30 (zona Baba Novac – Dristor) si Bd. Basarabia nr. 20 (zona Piata Muncii), Bucuresti !